Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οχι στα προγράμματα προπαγάνδισης της ΕΕ

Κινητοποίηση πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών αύριο στις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα προχωρούν αύριο Τετάρτη, στις 2 το μεσημέρι, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ενάντια στην προσπάθεια να μετατραπούν οι δάσκαλοι σε παπαγαλάκια των σάπιων αξιών της ΕΕ.

Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή το πρόγραμμα που έχει στήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με το Ευρωκοινοβούλιο και το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου εκπαιδευτικοί να «επιμορφωθούν» και να διδάξουν σε μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού τις... αρετές της ΕΕ. Οι εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζουν ως πρόκληση για τους παιδαγωγούς, τους μαθητές, τις οικογένειές τους την προσπάθεια να μετατραπούν σε προπαγανδιστές της ΕΕ, απευθυνόμενοι μάλιστα σε μαθητές του δημοτικού. «Εχουμε υποχρέωση να διδάξουμε την αλήθεια, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους για τα "έργα και τις ημέρες" της ΕΕ κι όχι να μπολιάζουμε τους μαθητές μας με τις σάπιες αξίες της», δηλώνουν σωματεία των εκπαιδευτικών.

Αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν πάρει οι εξής σύλλογοι: Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», Παγκρατίου - Βύρωνα - Καισαριανής «Ρόζα Ιμβριώτη», Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού «Θουκυδίδης», Ανατ. Αττικής «Σωκράτης», Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» και Ν. Ιωνίας - Μεταμόρφωσης - Ηρακλείου - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης». Επίσης, η FISE (Παγκόσμια Οργάνωση των εκπαιδευτικών - μέλος της ΠΣΟ) συμμετέχει στην κινητοποίηση καταδικάζοντας την προσπάθεια της ΕΕ να προσαρμόσει την εκπαίδευση και το περιεχόμενό της στα συμφέροντα των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org