Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Εγγύηση οι θέσεις και το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων

Οι θέσεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων και το ψηφοδέλτιο της παράταξης για τις εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), με υποψήφιο πρόεδρο τoν Αγγελο Βρεττό, παρουσιάστηκαν χτες το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Νίκος Σοφιανός, τονίζοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, από την συνέπεια και την συνέχεια, την σταθερότητα με την οποία το Κόμμα μας, αλλά και ο κόσμος που συσπειρώνεται δίπλα του, έδωσαν μάχες και στον Δικηγορικό Σύλλογο, για ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος γενικότερα στην πολιτική μάχη που βρίσκεται μπροστά, ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: «Είμαστε μπροστά σε μια αναμέτρηση που θα δοθεί σε τρεις κάλπες, οι δύο κάλπες προηγούνται, είναι η κάλπη των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών και το αποτέλεσμα σε αυτές τις κάλπες θα επιδράσει, θα δώσει αέρα στην ορατή ανάκαμψη που έχει το ΚΚΕ και αποτυπώνεται στην μάχη των ευρωεκλογών. Αυτή η αναμέτρηση και στον Δήμο της Αθήνας, με την ξεχωριστή συμβολική πολιτική σημασία και βάρος που έχει και στην περιφέρεια Αττικής, είναι ανοιχτή, δεν είναι κλειστή, όπως θέλουν να πείσουν τον λαό μας οι διάφοροι και τα διάφορα κέντρα.

Λένε «τι να ψηφίσεις τους συνδυασμούς του ΚΚΕ; Αυτοί πάνε για μια καταγραφή». Αυτά έλεγαν και το 2010 και διαψεύστηκαν όταν έδιναν στον Παφίλη 2% και ο συνδυασμός μας - θα τα θυμάστε - έφτασε στο 14,5% στην Περιφέρεια.

Είναι οι ίδιοι που έδωσαν αβάντα εδώ και 5, 6, 7 μήνες στην νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, και τώρα βάζουν ένα δίλημμα από το πουθενά και εκ του πονηρού: "τι θα κάνετε με τον Κασιδιάρη στον β' γύρο;".

Αυτή η αβάντα που δόθηκε, έρχεται στην πραγματικότητα να συναντήσει τα πραγματικά δεδομένα που μας ανησυχούν: το μέτωπο απέναντι στη Χρυσή Αυγή, στην φασιστική ναζιστική οργάνωση είναι μπροστά, πρέπει να απαντηθεί και το μέτωπο και η απάντηση είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

(...) Υπάρχει δυνατότητα και στην ευρωκάλπη να εκφραστεί αυτή η δυναμική, να εκφραστεί η αντίθεση που έχουν σημαντικά τμήματα του λαού μας από την πείρα χρόνων, από τα παραμύθια που γκρεμίστηκαν στην σκληρή πραγματικότητα, από όλα αυτά που έλεγαν οι υπέρμαχοι της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, να εκφραστεί η αντίθεση και με ψήφο στο μόνο κόμμα που μπορεί να την εκφράσει πολιτικά και αυτό είναι το ΚΚΕ, με θέσεις προοπτικής, διεξόδου, με θέσεις αλλαγής τάξης στην εξουσία. Η αντίθεση που υπάρχει δεν μπορεί να χαριστεί στο ρεύμα των ευρωσκεπτικιστών, δεν μπορεί να χαριστεί σε αυτούς που άλλα λένε μέσα, άλλα λένε έξω. Σε αυτές λοιπόν τις κάλπες όπως και στην δική σας κρίνονται μαζί πολιτικές, θέσεις, συνέπεια λόγων και έργων, πρόσωπα, κρίνονται και αξίες».

Για τη συγκρότηση ενός ριζοσπαστικού πόλου

Ο υποψήφιος πρόεδρος για το ΔΣ του ΔΣΑ, Αγγελος Βρεττός, παρουσιάζοντας τις θέσεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων, ανάμεσα σε άλλα επισήμανε: «είμαστε η μόνη παράταξη που διαχρονικά δεν έκρυψε και δεν κρύβει την ταυτότητά της (...) Είμαστε η παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ, από ριζοσπάστες αγωνιστές αλλά και καλοπροαίρετους εργαζόμενους του χώρου μας, είμαστε η παράταξη που με τις θέσεις μας και τον αγώνα μας επιδιώκουμε να εκφράσουμε τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων, που πλήττονται από την μονοπωλιακή πολιτική, κύρια δε των μικρομεσαίων, αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών δικηγόρων».

«Η ενίσχυση - σημείωσε - της παράταξής μας και η ενισχυμένη παρουσία της στο ΔΣ του ΔΣΑ μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την παραπέρα συγκρότηση ενός διακριτού ριζοσπαστικού πόλου και στο χώρο των δικηγόρων που θα συμβάλει στο μέτρο που του αναλογεί για την εργατική - λαϊκή αντεπίθεση και την οικοδόμηση μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας που μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση».

Σε άλλο σημείο ο Αγγ. Βρεττός υπενθύμισε ότι «ενόψει των προηγούμενων εκλογών, είχαμε προειδοποιήσει και επισημάνει ότι στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης οι δικηγόροι δεν θα αποτελούσαν ξεχωριστό προστατευόμενο κομμάτι του λαού μας και ότι θα γίνονταν και αυτοί θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Τονίσαμε, είπε, ότι η ψαλίδα θα μεγάλωνε και οι δικηγορικές εταιρείες θα γιγαντώνονταν τη στιγμή που οι αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι θα δοκιμάζονταν για την παραμονή τους στο επάγγελμα». Οι θέσεις αυτές, επισήμανε, επιβεβαιώθηκαν στη ζωή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση μπροστά στις δικηγορικές εκλογές(1/11/2017)
Δυναμική παρέμβαση στο ΔΣΑ(4/10/2011)
Παρουσίασε τις θέσεις της ενόψει των εκλογών(17/2/2011)
Παρουσιάζει τις θέσεις της ενόψει των εκλογών(15/2/2011)
Απευθύνεται στους δικηγόρους που συμπιέζονται από την κρίση(21/1/2011)
Ωρα της κοινής δράσης και συσπείρωσης(14/12/2004)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org