Τρίτη 27 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Νέα εκπαίδευση για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ

Συνεχή δραστηριότητα και για το 2015 προγραμματίζει το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς, για την εκπαίδευση «παρατηρητών» και άλλων στελεχών που μετέχουν στις περιλάλητες «ειρηνευτικές» αποστολές του ΟΗΕ, του ΟΑΣΕ, του ΝΑΤΟ, άλλων διακρατικών ιμπεριαλιστικών ενώσεων. Η λειτουργία του Κέντρου αποτελεί άλλη μια ...συνεισφορά των ελληνικών κυβερνήσεων στην προώθηση ουσιαστικά ιμπεριαλιστικών σχεδίων και αποστολών, στη στοχευμένη προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή, μέσω και της λεγόμενης «στρατιωτικής διπλωματίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής συμμετοχών για το «Πολυεθνικό Σχολείο Εκπροσώπων Τύπου 2015». Ως σπουδαστές μπορούν να δηλώσουν μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και «ιδιώτες» της Ελλάδας και άλλων χωρών.

Η διάρκεια του Σχολείου είναι από 2 έως 13 Φλεβάρη και είναι πιστοποιημένο ως «NATO SELECTED». Στο προηγούμενο τέτοιο σχολείο που έγινε στο ΠΚΕΕΥΕ, ως σκοπός ορίστηκε η «παροχή των απαιτούμενων γνώσεων στους σπουδαστές σχετικά με την πολιτική δημοσίων σχέσεων του ΝΑΤΟ, τις ευθύνες, αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Αξιωματικού Εκπροσώπου Τύπου (ΑΕΤ)». Ανάμεσα στα «Αντικείμενα Εκπαιδεύσεως» ήταν: «Η πολιτική του ΝΑΤΟ για την Εκπροσώπηση Τύπου. Χρήσιμες ικανότητες ενός ΑΕΤ. Εμπειρίες ΑΕΤ από αποστολές. ΕΤ και Πολιτικοστρατιωτική Συνεργασία» κ.α.

Θυμίζουμε ότι το ΠΚΕΕΥΕ ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί ένα από τα 26 διεθνώς αναγνωρισμένα Κέντρα Εκπαίδευσης τέτοιων «ειρηνευτικών» επιχειρήσεων, όπως προσχηματικά χαρακτηρίζονται τις περισσότερες φορές οι πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η επιβολή παρουσίας στρατιωτικών στελεχών ή και άλλων ως «παρατηρητών» σε συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις που τα ίδια τα ιμπεριαλιστικά κέντρα υποδαύλισαν για προώθηση θέσεών τους και συμφερόντων τους. Το 2000 αναγνωρίστηκε ως τέτοιο κέντρο, με σχετική ανακοίνωση του τότε γγ του ΝΑΤΟ, G. Robertson, ενώ αντιστοίχως έχει αναγνωριστεί και από τον ΟΗΕ, για τη διεξαγωγή Σχολείων στρατιωτικών παρατηρητών που μετέχουν σε αποστολές του Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ