Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Στον αγώνα υπεράσπισης της Κοινωνικής Ασφάλισης

Συνέντευξη Τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας

Μήνυμα κοινής αγωνιστικής δράσης για να μην περάσουν τ' αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης στέλνουν οι αγρότες της Καρδίτσας. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού θα δώσουν το «παρών» τους στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 17 του Μάη, μέρα της πανεργατικής απεργίας και σε όλες όσες ακολουθήσουν, «υψώνοντας» αγωνιστικό «τείχος» υπεράσπισης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τη μέρα της απεργίας η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί τους αγρότες του νομού σε προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της και στη συνέχεια θα γίνει πορεία στους δρόμους της πόλης, που θα καταλήξει έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση. Εκεί οι αγρότες θα συναντηθούν με τους εργατοϋπαλλήλους, τους επαγγελματοβιοτέχνες κι εμπόρους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και από κοινού θα διατρανώσουν την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την πάλη τους κατά της κυβερνητικής επιχείρησης κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οπως τόνισε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας το αγροτικό κίνημα θ' αγωνιστεί με τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους, τους άνεργους, τους νέους, μέσα από ένα κοινό μέτωπο πάλης, μέχρι την ανατροπή της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Υπογράμμισε ότι τ' αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης αφορούν άμεσα τους μικρομεσαίους αγρότες και αναφέρθηκε στις τραγικές επιπτώσεις της εφαρμογής του νόμου που ψηφίστηκε πριν τρία χρόνια για τον ΟΓΑ, σύμφωνα με ο οποίος διπλασίασε τις εισφορές, επιμήκυνε το χρόνο δουλιάς στα 47 χρόνια για πλήρη συνταξιοδότηση, κατήργησε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατήργησε την αυτοτελή σύνταξη για την αγρότισσα και μείωσε τις συντάξεις.


Επίσης με τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες καταγγέλλουν την εφαρμογή της εγκυκλίου της Αγροτικής Τράπεζας που αποκλείει από τη δανειοδότηση την πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών και θα διεκδικούν την κατάργηση της, την επαναφορά της αλληλέγγυας ευθύνης των συνεταιρισμών καθώς και την παραμονή της ΑΤΕ στον ευρύτερο δημόσιο χαρακτήρα, με αναβάθμιση των κοινωνικών, αναπτυξιακών, παραγωγικών χαρακτηριστικών της. Καταδικάζουν, δε, το νέο καταστροφικό κανονισμό της ΕΕ για τη βαμβακοκαλλιέργεια, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που συμφώνησε μ' αυτόν και ειδικότερα τον υπουργό Γεωργίας που δεν τήρησε τις υποσχέσεις, όπως αυτή για αύξηση του πλαφόν στο 1.200.000. Οπως υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η κυβέρνηση επιβάλλεται ν' απειθαρχήσει με τον αντιαγροτικό κανονισμό. Οι αγρότες απαιτούν, επίσης, να μην περάσει ο τρομονόμος που προωθεί η κυβέρνηση για να «χτυπήσει» τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμικά συλλαλητήρια(2003-01-18 00:00:00.0)
Παναγροτικό συλλαλητήριο στις 23 Γενάρη(2003-01-11 00:00:00.0)
«Νεκρώνει» η Καρδίτσα στις 23 του Γενάρη(2002-12-20 00:00:00.0)
Αγώνας για την επιβίωση(2002-12-19 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε Καρδίτσα - Βόλο(2001-06-29 00:00:00.0)
Με συνέπεια και επιμονή στον αγώνα(2001-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ