Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»
Να απομονωθούν οι δυνάμεις της αντίδρασης

Την προσπάθεια του προεδρείου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) να εμποδίσει να παρθεί απόφαση για κλείσιμο των μαγαζιών στις 17 του μήνα, παρά τη θέληση που εκφράστηκε από την πλειοψηφία των εμπόρων που συμμετείχαν στη συνέλευση της 28ης και 29ης του Απρίλη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», η οποία υποστηρίζεται από τη «Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων» (ΔΗΚΕΒΕ). Η προσπάθεια αυτή του προεδρείου έπεσε στο κενό και έτσι πάρθηκε απόφαση κατά πλειοψηφία για κλείσιμο των μαγαζιών στις 17 του μήνα. Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εμπόρους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της κινητοποίησης και για τη συνέχεια του αγώνα. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα στις 28-29 του Απρίλη, έγινε συζήτηση για το σημαντικό θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης μετά από επανειλημμένες προσπάθειες των συμβούλων της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων".

Το προεδρείο της ΕΣΕΕ, που πρόσκειται στις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΔΑΚΜΜΕ και ΠΑΣΚΕΒΕ, παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες που κατέβαλε για να απορρίψει την πρόταση που κατατέθηκε για πανελλαδική απεργία και της ΕΣΕΕ στις 17 του Μάη, αυτές έπεσαν στο κενό.

Οι σύμβουλοι της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων", μεταφέροντας το κλίμα των πρόσφατων μεγαλειωδών κινητοποιήσεων στις 26 του Απρίλη, στις οποίες συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων μικρεμπόρων και αυτοαπασχολούμενων με πρωτόβουλες αποφάσεις των συλλόγων τους ή των επιτροπών αγώνα, κατήγγειλαν τη σημερινή πλειοψηφία της ΕΣΕΕ, που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτές, και πρότειναν να παρθεί απόφαση για συμμετοχή της ΕΣΕΕ στις πανελλαδικές απεργίες της 1ης και 17ης του Μάη.

Το μεγαλύτερο μέρος της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΕΕ κάτω από την πίεση της συσσωρευμένης αγανάκτησης συναδέλφων από όλη τη χώρα για την ακολουθούμενη πολιτική αλλά και της ομόθυμης θέλησής τους να υπερασπιστούν μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους συνταξιούχους τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, αναγκάστηκε να συμφωνήσει με την πρόταση για πανελλαδική απεργία στις 17 του Μάη.

Το προεδρείο, υποταγμένο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου και ένθερμος υπερασπιστής του κοινωνικού διαλόγου-απάτη, προσπάθησε με αντιδημοκρατικές διαδικασίες να αποτρέψει την απόφαση αυτή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ετσι, το ΔΣ κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη συμμετοχή της ΕΣΕΕ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΜΑΗ.

Η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" καλεί όλους τους συναδέλφους μέσα από τους εμπορικούς συλλόγους, τις ομοσπονδίες και τις επιτροπές αγώνα, να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια, να πρωτοστατήσουν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις 17 του Μάη και την κλιμάκωση του αγώνα.

Να ενημερώσουν πλατιά τους συναδέλφους, μέσα από γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις, περιοδείες, μοίρασμα υλικού, για τον αντιλαϊκό και αντιασφαλιστικό χαρακτήρα των προτεινόμενων μέτρων, που είναι επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου.

Να απαιτήσουν την άμεση απόσυρσή τους και να διεκδικήσουν μαζί με τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους εργατοϋπαλλήλους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και όλους όσους θίγει αυτή η πολιτική:

  • Δημόσια, καθολική και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση
  • Σύνταξη ανθρώπινη για όλους και δωρεάν δημόσια Υγεία και Πρόνοια.

Να μην επιτρέψουν στη σημερινή πλειοψηφία της ΕΣΕΕ να πάει στο παζάρι του "κοινωνικού διαλόγου". Τίποτα καλό δεν πρέπει να περιμένουν από αυτή την ηγεσία που είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία της.

Ο δικός μας "κοινωνικός διάλογος" είναι αυτός του αγώνα. είναι ο μόνος δρόμος για να παρθούν πίσω εδώ και τώρα τα μέτρα αυτά, να γίνουν βήματα στην αλλαγή του συσχετισμού υπέρ των αγωνιστικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων που εκφράζει η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας στον τομέα της συνταξιοδότησης, της υγείας, της πρόνοιας. Ολοι μαζί θα νικήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ