Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΣΕΝ
Συνεχίζουν τον αγώνα

Κινητοποιήσεις, με αποχή από τα μαθήματα, αρχίζουν στις 7 Μάη οι μηχανικοί του ΚΕΣΕΝ για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των εργασιακών τους κατακτήσεων

Η Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΣΕΝ/ Μηχανικών (Κέντρο Εκπαίδευσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού) αποφάσισε στη Γενική της Συνέλευση, τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με αποχή από τα μαθήματα στο ΚΕΣΕΝ από τις 7 Μάη. Να σημειώσουμε, ότι οι Μηχανικοί ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις, για την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία στις 26 Απρίλη. Την περίοδο αυτή μετεκπαιδεύονται για την απόκτηση διπλώματος Α και Β τάξης.

Αίτημά τους είναι η υποχρεωτική, καθολική ασφάλιση που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, δημόσια Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια. Επίσης θέτουν θέματα αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης: αναγνώριση και ισοτιμία των διπλωμάτων με τ' αντίστοιχα της στεριάς. Ουσιαστική επιμόρφωση των Μηχανικών στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Αναπροσαρμογή ύλης, ωρών και τρόπου διδασκαλίας. Εφαρμογή ταυτόχρονης θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης. Ανακαίνιση και εξοπλισμό των εργαστηρίων με σύγχρονα μέσα. Αξιοκρατικά, σταθερά κριτήρια πρόσληψης καθηγητών, πρόσληψη στελεχών του Ναυτικού σε τεχνικά ή Ναυτιλιακά μαθήματα. Ειδικά μαθήματα εφαρμογής των διεθνών νόμων και κανόνων. Συμμετοχή εκπροσώπου της ΠΕΜΕΝ στη διαμόρφωση της διδακτέας ύλης και του εκπαιδευτικού προγράμματος. Αύξηση του επιδόματος στο 80% του βασικού μισθού σε όσους φοιτούν σε ειδικά σχολεία εκπαίδευσης. Δωρεάν διαμονή για όσους μένουν μόνιμα στην επαρχία ή επίδομα στέγασης και κατάργηση των απουσιών.

Η Συντονιστική Επιτροπή ζητά άμεση απάντηση και επίλυση των αιτημάτων της, από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ