Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Σε αγωνιστικό αναβρασμό

Επί ποδός βρίσκονται οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι όλης της χώρας για την επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης της 17ης Μάη από κοινού με εργαζόμενους, νέους, συνταξιούχους, αγρότες. Οι ΕΒΕ θα κλείσουν τα μαγαζιά τους και θα κατέβουν στους δρόμους, διεκδικώντας διατήρηση του δημόσιου, κοινωνικού, ισότιμου και υποχρεωτικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, και αναβάθμιση των ασφαλιστικών παροχών και των παροχών υγείας και πρόνοιας.

Σ' αυτά τα πλαίσια πραγματοποιούνται πλατιές συσκέψεις συνδικαλιστικών φορέων, έκτακτες συνελεύσεις διοικητικών συμβουλίων για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης, την ενημέρωση των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων, ενώ οργανώσεις τους έρχονται σε επαφή με αντίστοιχους συνδικαλιστικούς φορείς εργαζομένων για να οργανώσουν τον κοινό αγώνα.

Στην Αθήνα πραγματοποιείται τη Δευτέρα 7 Μάη ευρεία σύσκεψη στα γραφεία των υδραυλικών (Κειριαδών 1, Κ. Πετράλωνα, γέφυρα Πουλοπούλου) στις 7.30 το απόγευμα μετά από πρωτοβουλία της Παναττικής Επιτροπής των ΕΒΕ. Σ' αυτή συμμετέχουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αθήνας (ΟΕΒΑ) και μια σειρά άλλες ομοσπονδίες τοπικές από τον Πειραιά, τη Νίκαια, κλαδικές ομοσπονδίες, συνταξιουχικές οργανώσεις ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και σωματεία, σύλλογοι, ενώσεις ΕΒΕ.

Οι έμποροι της Βορειοδυτικής Ελλάδας και νησιών του Ιονίου ανταποκρίνονται στο αγωνιστικό κάλεσμα της αντίστοιχης Ομοσπονδίας των τοπικών εμπορικών συλλόγων και δουλεύουν για την επιτυχία του αγώνα με την αφίσα και το έντυπο με τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος στο χέρι. Η Ομοσπονδία κάλεσε τα ΔΣ των τοπικών συλλόγων - μελών της να πραγματοποιήσουν έκτακτες συνελεύσεις, συσκέψεις, εξορμήσεις για την εκλαΐκευση των θέσεων - διεκδικήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος. Παράλληλα, υπάρχει προσανατολισμός για πραγματοποίηση επαφών με εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες επαγγελματιών, βιοτεχνών με στόχο όχι μόνο την επιτυχία της κινητοποίησης της 17ης Μάη, αλλά και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα για το ασφαλιστικό.

Στη Θεσσαλονίκη η Αγωνιστική Ενότητα Εμπόρων και οι οργανώσεις που υποστηρίζονται από τη Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ) καλούν τους εμπόρους και τους βιοτέχνες να ασκήσουν πίεση στις συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάρουν αποφάσεις για κλείσιμο των μαγαζιών στα πλαίσια τόσο της απόφασης της ΓΣΕΒΕΕ όσο και της ΕΣΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλείνουν τα μαγαζιά και διαδηλώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι(2023-03-15 00:00:00.0)
«Επιστρέφουμε το λογαριασμό»(2011-09-23 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία για συντονισμένο αγώνα(2007-01-30 00:00:00.0)
Πανελλαδική σύσκεψη για το Ασφαλιστικό(2007-01-25 00:00:00.0)
Το αποτέλεσμα είναι διαβλητό(2003-11-05 00:00:00.0)
"Στο πόδι" για την πανελλαδική κινητοποίηση(1997-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ