Κυριακή 18 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
ΑντιΝΑΤΟική σύσκεψη φορέων Αν. Μακεδονίας - Θράκης

Μαζική ανταπόκριση βρίσκει το κάλεσμα της Αντιπολεμικής Επιτροπής Καβάλας για συντονισμό όλων των φορέων της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με στόχο την από κοινού διοργάνωση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου. Η Αντιπολεμική Επιτροπή Καβάλας διοργανώνει σύσκεψη αύριο Δευτέρα 19 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» της πόλης και έχει καλέσει σε συμμετοχή όλους τους φορείς της περιοχής, μέσω των Τοπικών Επιτροπών Ειρήνης που λειτουργούν στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Μάλιστα στο ειδικό κάλεσμα της Αντιπολεμικής Επιτροπής προς τους φορείς της ΤΑ ήδη έχουν ανταποκριθεί η Νομαρχία και ο Δήμος Καβάλας, που δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στην πλατιά σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης των φορέων.

Στόχος της σύσκεψης, όπως προσδιορίζεται μέσα από σχετική ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Επιτροπής Καβάλας, είναι να εξεταστούν οι τρόποι, οι μορφές πάλης και ο αγώνας απέναντι στις τραγικές συνέπειες που προκάλεσαν στη Βαλκανική οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία. Η Αντιπολεμική Επιτροπή προτείνει την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 23 Φλεβάρη, ημέρα της μαύρης επετείου έναρξης των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, κάτω από το εξής διεκδικητικό πλαίσιο:

«Να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα από τη Γιουγκοσλαβία, να μεταγραφούν στα ελληνικά πανεπιστήμια οι Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη γειτονική χώρα. Να παρασχεθεί κάθε σύγχρονος ιατρικός έλεγχος και παρακολούθηση, κάθε ιατρική και επιστημονική φροντίδα σ' όσους φαντάρους και φοιτητές έζησαν τα τελευταία χρόνια στη Γιουγκοσλαβία. Να διατεθούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στη Γιουγκοσλαβία και τις γειτονικές χώρες. Να καταστραφούν με ασφαλή τρόπο όλα τα πυρηνικά και ραδιενεργά όπλα. Καμία συμμετοχή της χώρας μας στο μέλλον σε νέους πολεμικούς γύρους. Να δικαστούν οι εγκληματίες πολέμου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ