Κυριακή 18 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να ξαναβρεθούμε στους κοινούς αγώνες

Δήλωση του Κώστα Παπανδρέου, αντιπροέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος ΝΔ Ελλάδος και μέλους της Επιτροπής Αγώνα Πάτρας

Από κινητοποίηση για τα Ταμεία
Από κινητοποίηση για τα Ταμεία
«Είναι φανερό, πλέον, ότι η κυβέρνηση επιταχύνει τους ρυθμούς ολοκλήρωσης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στη χώρα μας, προσαρμόζοντας πλήρως το κυβερνητικό έργο στις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης.

Το νομοσχέδιο για την Υγεία που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, όπως και τα σχέδια για το συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό, μαρτυρούν τη θέλησή της για ανατροπή των κατακτήσεων των εργαζομένων και τη νομιμοποίηση των νεοφιλελεύθερων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.

Η κοινωνική ασφάλιση, η υγεία, η πρόνοια, από κοινωνικά αγαθά μετατρέπονται σε εμπόρευμα, υποτάσσονται στους οικονομικούς δείκτες της ΟΝΕ και είναι, και αυτό, μία ακόμη απόδειξη της αναλγησίας της κυβέρνησης, που όλα τα παραδίδει σε μια οικονομική ελίτ.

Με επιχειρήματα, όπως το δήθεν νοικοκύρεμα, ή ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας, προχωρά στον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού και μας φιλοδωρεί με ανεργία, κοινωνική ανασφάλεια, οικονομικό στραγγαλισμό, μας σπρώχνει στην εξαθλίωση.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η συμπεριφορά των συνδικαλιστικών οργάνων και ειδικότερα των γνωστών πλειοψηφιών είναι υπονομευτική, παραπλανητική και ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, αφού συμμετέχουν στο δήθεν "κοινωνικό διάλογο", του οποίου το αποτέλεσμα είναι ο γνωστός μονόλογος κυβέρνησης και εργοδοτών. Απαιτούμε να αποσυρθούν τώρα από τις παραλυτικές διαδικασίες των "διαλόγων" και να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Στην Πάτρα "συναντηθήκαμε" συνδικαλιστές από σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και αποφασίσαμε τη συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα, η οποία είναι ανοιχτή σε όλους τους συνδικαλιστές και τις διοικήσεις σωματείων, που δεν είναι διατεθειμένοι να παζαρέψουν, στο τραπέζι του "κοινωνικού διαλόγου", πόσα και ποια θα μας κόψουν.

Επειδή τον τίτλο του συνδικαλιστή τον κατακτήσαμε μέσα στους αγώνες, απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους αγρότες και τη νεολαία μας, ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις, να συμπορευτούμε όλοι σε ένα πλατύ μέτωπο πάλης και να μην περάσουν οι ασφαλιστικές ανατροπές. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι λύσεις υπάρχουν - πάντα υπήρχαν - για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη, ισότιμη και δίκαιη, αρκεί όσο γίνεται πιο πολλοί εργαζόμενοι να ξαναβρεθούν στους κοινούς αγώνες».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org