Κυριακή 18 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΚΣ
Ενότητα κι αγώνας μέσα στις σχολές

Μπροστά στη συνολική επίθεση της κυβέρνησης, το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα καλείται να δώσει τη δική του απάντηση. «Οι σπουδαστές πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη αναμέτρηση», λέει ο Κώστας Παπαδάκης, εκ μέρους της ΠΚΣ ΤΕΙ και τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει μπροστά της έναν ισχυρό αντίπαλο, «ένα σπουδαστικό κίνημα, που στο δρόμο των μαζικών διαδικασιών και γενικών συνελεύσεων (ΓΣ), συνειδητοποιεί το συνολικό χαρακτήρα της επίθεσης, κατανοεί την ανάγκη μετωπικής πάλης, μαζί με τους φοιτητές, τους καθηγητές, την εργατική τάξη συνολικότερα».

Μιλώντας για τη δράση της ΠΚΣ μέσα στις σχολές των ΤΕΙ το αμέσως επόμενο διάστημα, ο Κ. Παπαδάκης υπογραμμίζει: «επιδιώκουμε να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις καταδίκης του νομοσχεδίου των ΤΕΙ και της πολιτικής της κυβέρνησης, να συντονιστεί η δράση και πανελλαδικά, δίνοντας απάντηση στην ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΕΣΕΕ που μίλησε πριν απ' τους σπουδαστές για τους σπουδαστές, ταυτιζόμενη με το νομοσχέδιο. Η ενότητα στους αγώνες θα καθορίσει το αποτέλεσμα. Στους αγώνες που θα διαλύσουν κάθε αυταπάτη και θα ανοίξουν το δρόμο στη μόνη ουσιαστική λύση, την Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση».

Κόντρα στην τεχνητή διαμάχη ΑΕΙ-ΤΕΙ μίλησε ο Χάρης Βουρδουμπάς, εκ μέρους της ΠΚΣ ΑΕΙ, που επισήμανε ότι «η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να υλοποιήσει την αντιδραστική αναδιάρθρωση στην ανώτατη εκπαίδευση, ρίχνει μια μπανανόφλουδα ώστε να περιορίσει όσο το δυνατόν τις αντιδράσεις. Προσπαθεί, αξιοποιώντας και τις παρατάξεις ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και δημοσιεύματα Τύπου, να δημιουργήσει μια τεχνητή διαμάχη μεταξύ φοιτητών - σπουδαστών, ώστε να αποκρύψει την ουσία της πολιτικής της, τη συνολική υποβάθμιση και των ΑΕΙ και των ΤΕΙ».

«Οι φοιτητές, λοιπόν, -υπογραμμίζει ο Χ. Βουρδουμπάς- πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο αντίπαλός τους είναι η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και να απαντήσουν αγωνιστικά και στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και στα υπόλοιπα μέτρα που θα 'ρθουν, για να υλοποιήσουν τη διακήρυξη της Μπολόνια. Αλλωστε, το προηγούμενο διάστημα, οι ΓΣ των περισσότερων συλλόγων, καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική, έβαλαν στο επίκεντρο των αιτημάτων του φοιτητικού κινήματος την ανάγκη για υψηλού επιπέδου Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Στην ίδια κατεύθυνση και τις επόμενες μέρες, πρέπει να απαντήσουν αγωνιστικά στη νέα επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και στη δουλιά, μέσα από τις μαζικές ΓΣ και τις κινητοποιήσεις μαζί με σπουδαστές, καθηγητές κι όλο το λαό. Μέσα από ένα μαζικό, μαχητικό Μέτωπο Παιδείας, να αντιπαρατεθούμε με το σύνολο της πολιτικής που υποθηκεύει τις σπουδές και το μέλλον μας στο κεφάλαιο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ενίσχυση της ΠΚΣ, εγγύηση νέων αγώνων(30/3/2001)
ΑΤΙΤΛΟ(14/5/2000)
Οι άσπονδοι φίλοι των φοιτητών(25/10/1997)
"Μίλησαν οι φοιτητές"(11/4/1997)
Με όπλο τη συνεπή αγωνιστική στάση(29/3/1995)
Oχι στο στημένο παιχνίδι συναίνεσης(17/2/1995)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org