Κυριακή 18 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι έχουν θέση στην πάλη

Για την ανάγκη κοινής δράσης, μιλάει ο Γεράσιμος Διγενής, πρόεδρος του Σωματείου Θερμαστών Πάτρας

«Στις 7 Φλεβάρη συγκροτήσαμε στην Πάτρα την Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης. Για όλους εμάς τους συνδικαλιστές είναι καθαρό ότι η Επιτροπή είναι ανοιχτή σε κάθε εργαζόμενο και φορέα, όπου και αν ανήκουν αυτοί πολιτικά. Γιατί πιστεύουμε ότι η υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης δεν έχει χρώμα. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων. Ολοι έχουν θέση σ' αυτό τον αγώνα.

Κάποιοι άλλοι δίνουν "χρώματα", γιατί αυτό που πραγματικά επιδιώκουν είναι ο διαχωρισμός των εργαζομένων. Είναι αυτοί που κάνουν συνδικαλισμό εκ του ασφαλούς. Αυτοί που εξαντλούν τη συνδικαλιστική τους δράση σε "δημόσιες σχέσεις" με την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Είναι η ηγεσία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Γι' αυτό λέμε ότι προϋπόθεση αυτού του αγώνα είναι η άρνηση για συμμετοχή σε οποιοδήποτε "κοινωνικό διάλογο", στο διάλογο - απάτη, όπως τον είπαμε και στην περίπτωση των εργασιακών σχέσεων.

Σήμερα κάτω στους χώρους δουλιάς ο κόσμος "βράζει". Γίνεται καθαρό ότι δίνουμε μάχη για την επιβίωσή μας και όχι για τις υψηλές συντάξεις μας, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Οι ανατροπές αυτές που ετοιμάζονται θα θίξουν όπως όλους και τους θερμαστές. Συγκεκριμένα, ενώ πληρώνουμε βαρέα και ανθυγιεινά, ζητάνε εκτός από την αύξηση του ορίου ηλικίας και την κατάργησή τους. Εμείς δεν μπορούμε ν' αποδεχτούμε κάτι τέτοιο. Φανταστείτε ότι εμάς δε μας ασφαλίζουν ούτε οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, εξαιτίας της επικινδυνότητας της δουλιάς, αλλά και των συνεπειών στην υγεία μας. Η φιματίωση και ο καρκίνος από την αιθάλη έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στον κλάδο. Τι θα γίνει λοιπόν με την ασφάλισή μας, όταν αυτή περάσει στα χέρια των ιδιωτικών εταιριών όπως σχεδιάζουν; Θα μας ασφαλίζουν τότε;

Εμείς σαν Επιτροπή Αγώνα στην Πάτρα προχωράμε με τον προγραμματισμό που έχουμε. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις της Επιτροπής. Γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Θέση σ' αυτό τον αγώνα έχουν και οι άνεργοι του νομού μας. Γιατί η πολιτική που γεννά την ανεργία είναι αυτή που σήμερα χτυπάει και την κοινωνική ασφάλιση. Ο αντίπαλος είναι ίδιος».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org