Κυριακή 18 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγινε μια καλή αρχή

Μιλάει στο «Ρ» ο Κώστας Μωυσίδης, ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης

Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη για την Κοινωνική Ασφάλιση
Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη για την Κοινωνική Ασφάλιση
«Στην Επιτροπή Αγώνα για το ασφαλιστικό που συγκροτήθηκε, στη σύσκεψη που κάλεσε το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο, συμμετέχω γιατί σήμερα με το νομοσχέδιο που πάνε να περάσουν, απειλούνται άμεσα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων. Απαιτείται επομένως πλατιά λαϊκή συσπείρωση και συντονισμένος αγώνας για να ματαιωθούν τα επικίνδυνα αυτά σχέδια που γυρίζουν τον εργαζόμενο λαό πολλά χρόνια πίσω.

Η μεγάλη σημασία λοιπόν της Επιτροπής Αγώνα είναι ο συντονισμός της πάλης των εργαζομένων και η ενημέρωσή τους για τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση επιχειρείται η συρρίκνωση της συνταξιοδοτικής τους ικανότητας.

Πιστεύω ότι πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά και οι συνταξιούχοι να ενημερωθούν σωστά και να δραστηριοποιηθούν μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα για να παλέψουν για την αποτροπή της ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Το γεγονός ότι η Επιτροπή Αγώνα είναι πλατιά στη σύνθεσή της, συμμετέχουν σ' αυτήν εργαζόμενοι από όλους τους πολιτικούς χώρους και ανένταχτοι πολιτικά και το γεγονός ότι η Επιτροπή στηρίζεται από 50 περίπου συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς που έδωσαν το "παρών" στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ, αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη ότι το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για αντίσταση και συντονισμένο αγώνα ενάντια στα μέτρα αυτά, βρίσκει όλο και περισσότερη ανταπόκριση από την πλευρά των εργαζομένων και του εργατικού κινήματος.

Σημαίνει ακόμα ότι αρχίζει να πλαταίνει ο αγώνας και να αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο κόσμο, ακόμα και άτομα που πριν λίγο καιρό έμειναν αδιάφορα και δεν έδειχναν αγωνιστικές διαθέσεις. Η Επιτροπή πρέπει να επιδιώξει το μεγαλύτερο δυνατό πλάτεμα του αγώνα. Πρέπει το μήνυμά της να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε τίμιο άνθρωπο που δε θέλει να δέχεται παθητικά την καταπάτηση των δικαιωμάτων του και τα αδιέξοδα που τον οδηγεί η κυβερνητική πολιτική.

Εγινε μια πολύ καλή αρχή με τη συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα και πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε με ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα να ξεσηκώσουμε όλο τον κόσμο σε μια παλλαϊκή εκστρατεία για τη διασφάλιση των βασικών δικαιωμάτων του λαού στη ζωή».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org