Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
ΑντιΚΚΕ ταύτιση ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - αστών

«Δεν θέλει επιστροφή τώρα στη δραχμή η Αλ. Παπαρήγα, η οποία χθες έκανε ακόμη ένα πολιτικό "μπρος - πίσω" και δήλωσε πως "η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική"», γράφει η χτεσινή «Αυγή». Στην ίδια ρότα και το ηλεκτρονικό «Βήμα», η «Καθημερινή», ο «ΣΚΑΪ». Σύμπλευση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του δημοσιογραφικού τους εντύπου με τα συγκροτήματα των καπιταλιστών στη συνειδητή διαστρέβλωση της πολιτικής του ΚΚΕ, προκειμένου να στήσουν αντιΚΚΕ προπαγάνδα, να σηκώσουν αντιΚΚΕ τόνους, παραπλανώντας συνειδητά λαϊκές δυνάμεις. Και μάλιστα με ένα βολικό αλλά όχι τίμιο για δημοσιογράφους τρόπο, να απομονώνεις μια φράση από την ολοκληρωμένη απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για να στήσεις είδηση ότι το ΚΚΕ δε θέλει έξοδο από την ΕΕ, αθλιότητα δηλαδή, γιατί εδώ δεν πρόκειται για μη κατανόηση της συγκεκριμένης απάντησης στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα ο «αριστερός» Π. Λαφαζάνης το πήγε παραπέρα. Χρέωσε στο ΚΚΕ ότι δήθεν αναπαράγει τον εκβιασμό, «δραχμή ή ευρώ» της πλουτοκρατίας προς το λαό. Και το λέει αυτό, τη στιγμή που, στην ίδια συνέντευξη, και αναφερόμενη στην τοποθέτηση της Μ. Δαμανάκη, ότι στην ΕΕ συζητιέται η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκαθάρισε: «Νομίζω ότι το έκανε για να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και να του πει "σκύψε ακόμα το κεφάλι"»...

***

Πράγματι, η Αλέκα Παπαρήγα, στη συνέντευξή της στον «Αντέννα», ρωτήθηκε να απαντήσει για την εκτίμηση του ΚΚΕ «ότι περίπτωση να επιστρέψουμε στη δραχμή δεν υπάρχει». Τι απάντησε λοιπόν; «Καταρχήν, εμείς είμαστε γενικά υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ». Αυτό αποσιωπήθηκε εντελώς. Και συνέχισε, «η λύση έξω από το ευρώ και τη δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική. Αλλά, εθελοντικά να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και αυτή τη στιγμή να τη διώξουν από την ευρωζώνη, δεν το βλέπουμε. Αυτό μπορεί να γίνει στο μέλλον, όταν η κρίση θα είναι ακόμη πιο βαθιά και αποφασίσουν οι ισχυρότεροι να μικρύνουν την ευρωζώνη και γενικότερα την ΕΕ». Επομένως, η φράση «η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική», είναι σαφέστατη ως εκτίμηση, ότι εθελοντικά η καπιταλιστική Ελλάδα δε θα φύγει από την ευρωζώνη, δε θα επιστρέψει στη δραχμή, αυτό είναι καταστροφικό, είναι καταστροφικό για το κεφάλαιο στην Ελλάδα και μάλιστα σε συνθήκες οξύτατης κρίσης, τόσο στην καπιταλιστική Ελλάδα, όσο και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες της ΕΕ. Είναι εκτίμηση που έχει σχέση με τον καπιταλισμό σε Ελλάδα και ΕΕ σε συνθήκες κρίσης και των επιδιώξεων να αντιμετωπιστεί σε όφελος του κεφαλαίου. Που απαιτεί και καταστροφή κεφαλαίου. Γι' αυτό, συνέχισε η Αλέκα Παπαρήγα στην απάντησή της, «αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι θα γίνει μία ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης. Αν φτάσει η ΕΕ να διώχνει χώρες, σημαίνει ότι βρίσκεται σε σήψη και βαθιά κρίση αξεπέραστη, πολύ πιο πριν απ' ό,τι εμείς περιμένουμε τουλάχιστον». Αλλωστε, για το ίδιο ζήτημα, το περασμένο Σάββατο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε πει: «Αν φτάσουμε στο σημείο να υπάρχει απρογραμμάτιστη χρεοκοπία και άναρχη πτώχευση της Ελλάδας, τότε σημαίνει ότι τα πράγματα είναι άσχημα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, για την αστική τάξη της χώρας μας, θα υπάρξει μια προγραμματισμένη υποτίμηση του κεφαλαίου». Τι σημαίνει «άναρχη πτώχευση»; Σημαίνει έξω από το ευρώ, επιστροφή στη δραχμή. Και εκτιμά ότι δε θα γίνει. Αλλωστε, και μετά τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκανε λόγο σχετικά με το «δραχμή ή ευρώ», για εκβιαστικό δίλημμα στο λαό προκειμένου να υποκύψει στα φριχτά μέτρα.

***

Η θέση του ΚΚΕ και για την οικονομική κρίση και για την ΕΕ και το ευρώ είναι ξεκάθαρη. Φιλολαϊκή διέξοδος στα πλαίσια του καπιταλισμού, όπως προπαγανδίζουν οι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και κάποια αστικά επιτελεία που ψάχνουν πολιτική τάχα ανάπτυξης που θα ανακουφίσει το λαό, δεν υπάρχει. Γι' αυτό το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό, σε ενιαίο αγώνα ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, για τη λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από την ΕΕ. Ολα τα υπόλοιπα είναι άλλοθι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που προβάλλει πολιτική στα πλαίσια της ΕΕ, άρα αντιλαϊκή και της αδυναμίας του να διαχωριστεί από την αστική πολιτική. Και σκόπιμη αντιΚΚΕ προπαγάνδα σε σύμπλευση με τους αστούς.


Ι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνειδητή διαστρέβλωση (2012-06-03 00:00:00.0)
Για νικηφόρα αντεπίθεση (2012-01-03 00:00:00.0)
Σωτηρία του λαού ή της εξουσίας των μονοπωλίων; (2011-11-20 00:00:00.0)
Φτηνά αντιΚΚΕ κόλπα (2011-06-09 00:00:00.0)
Λαθροχειρίας ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνέχεια (2011-06-07 00:00:00.0)
Τρομοκρατική ορχήστρα (2011-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org