Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΒΙΟΚΕΡΑΛ»
Συκοφαντεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Να συκοφαντήσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), επειδή κατήγγειλε τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της, επιχειρεί η εργοδοσία της κεραμοποΐας ΤΕΡΡΑ - ΑΕ ΒΙΟΚΕΡΑΛ, εκτοξεύοντας λάσπη «περί δήθεν επιχειρήσεων - οικονομικών ενισχυτών του φορέα»! Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ, «με αυτό τον τρόπο απαίτησε ξεδιάντροπα τη συναίνεση του Εργατικού Κέντρου στα σχέδιά της».

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΛ τονίζει: «Καμία έκπληξη δε μας προκαλεί η προσπάθεια συκοφάντησης του ΕΚΛ από τη διοίκηση της TERRA-ΑΕ ΒΙΟΚΕΡΑΛ. Η εργοδοσία της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι γνωστή από χρόνια για τη στάση της. Αυτή τη φορά όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Τελευταία έχει φτάσει στο σημείο να ανακοινώσει απολύσεις στους εργαζόμενους προκειμένου να εκβιάσει την τοπική κοινωνία για να συναινέσει στους σκοπούς της. Προσπαθεί να εκβιάσει τους εργαζόμενους που για μήνες ολόκληρους τους έχει απλήρωτους, προσπαθώντας με αυτό τον άθλιο τρόπο να τους κάνει εμπροσθοφυλακή στις μεθοδεύσεις της. Ολους αυτούς που βιώνανε το εργασιακό γκέτο που είχε επιβάλει στο εργοστάσιό της».

Και επισημαίνει: «Προφανώς η εργοδοσία της ΒΙΟΚΕΡΑΛ, με τη "φόρα" της καθημερινής τρομοκρατίας που εξασκούσε και εξασκεί χρόνια τώρα στους εργαζόμενους, νομίζει πως το ίδιο μπορεί να κάνει και με το ΕΚΛ. "Πλανάται πλάνην οικτράν" αν της περνάει η ιδέα ότι μπορεί μ' αυτό τον τρόπο να το βάλει στο χέρι της. Επειδή όμως γνωρίζει καλά ότι αυτό ουσιαστικά δεν μπορεί να το πετύχει, καταφεύγει έτσι σε άθλιες συκοφαντίες προκειμένου να πλήξει το κύρος του».

Καταλήγοντας σημειώνει: «Το ταξικό ΕΚΛ είναι γνωστό για τους αγώνες του και την ασυμβίβαστη στάση του για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων του νομού μας. Αυτοί είναι τα στηρίγματά του, αυτοί είναι οι "οικονομικοί του ενισχυτές". Ούτε τρομοκρατείται ούτε εξαγοράζεται! Δηλώνουμε στην εργοδοσία της ΒΙΟΚΕΡΑΛ πως αυτή η συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του δε θα μείνει αναπάντητη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ