Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10973

ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
1η Ιούνη: Πάλη για κατάργηση πληρωμών στα νοσοκομεία

Οι ταξικές δυνάμεις στα δημόσια νοσοκομεία και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε καταλήψεις των ταμείων, απαιτώντας να καταργηθεί κάθε πληρωμή.


ΣΕΛ.  3
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πολιτικός αγώνας να επιβάλει ο λαός καλύτερες μέρες

Η Ιστορία δε γυρνάει πίσω. Εμείς λέμε εργατική - λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία. Ταυτόχρονα, απαντάμε, παλεύουμε και για τα σημερινά προβλήματα.


ΣΕΛ.  6  -  7

3 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ με το ΠΑΜΕ κόντρα στα νέα μέτρα
  • Το πρωί στους τόπους δουλειάς, το απόγευμα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα
  • Στην Αθήνα συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ.

Κλιμάκωση της πάλης με πολύμορφη δράση στις 3 Ιούνη, το πρωί στους τόπους δουλειάς, το απόγευμα με συλλαλητήρια. Τη μέρα συζήτησης στη Βουλή των νέων βάρβαρων μέτρων να απαντήσουμε με πανελλαδική πανεργατική απεργία. Γενικός ξεσηκωμός, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων αγροτών, σπουδαστών και φοιτητών, γυναικών.


ΣΕΛ.  3

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Καταδίκασαν τα νέα αντεργατικά μέτρα

Συντεταγμένα, αποφασιστικά, χιλιάδες λαού σε δεκάδες πόλεις της χώρας κατέβηκαν το Σάββατο το πρωί στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, καταδίκασαν τα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, απέρριψαν τους εκβιασμούς του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.


ΣΕΛ.  10  -  13

Το «κίνημα στις πλατείες»

Οι κινητοποιήσεις στις πλατείες είναι μια μορφή έκφρασης αγανάκτησης, δυσαρέσκειας λαϊκών ανθρώπων, νεολαίας, που ως τώρα, οι περισσότεροι, δε συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις. Αντιδρούν μ' αυτή τη μορφή, κάτω από τις οξύτατες συνέπειες στη ζωή της λαϊκής οικογένειας λόγω της ανελέητης καθολικής επίθεσης που δέχεται από την κυρίαρχη πολιτική, και καλώς κινητοποιούνται. Μια πολιτική, στην οποία, ανεξάρτητα από το βαθμό συνειδητοποίησης των πραγματικών αιτιών εφαρμογής της από τους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις, εκφράζουν μ' αυτή τη δράση μια μορφή αντίθεσης. Που εφαρμόζεται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, γεγονός που καταστρέφει το λαό, τη νεολαία. Αυτό που κατά κόρον προβάλλεται από τα αστικά ΜΜΕ για τις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις είναι η μορφή και ο τρόπος οργάνωσης. Δεν υπάρχει, λένε, καμιά οργανωμένη δύναμη πίσω απ' αυτές, υπάρχει «αυτοοργάνωση», γίνονται από τα μπλογκς και το ίντερνετ, είναι «αυθόρμητες» και γι' αυτό «αυθεντικές».

Το ΚΚΕ χρόνια τώρα λέει ότι ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής στα χέρια του. Να οργανωθεί στο δικό του κίνημα, που διεκδικώντας την ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, την εξουσία των μονοπωλίων. Σε ένα τέτοιο κίνημα πάντα θα υπάρχει λαϊκή πρωτοβουλία, αυτενέργεια, θα συνδυάζει το συνειδητό με το αυθόρμητο. Για παράδειγμα, όλη η προηγούμενη δράση του, ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, του μετωπικού σχήματος ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ για την οργάνωση πολύμορφων κινητοποιήσεων απόκρουσης των άγριων αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων, και την ανάδειξη της διεξόδου με την παλλαϊκή πάλη κόντρα σ' αυτή την πολιτική ως την ανατροπή της, που επίσης συνδέεται με την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, έχει επίδραση σ' αυτές τις κινητοποιήσεις.

Η συνέχεια στη σελίδα 5.



ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ
Ζημιωμένος ο λαός από ΕΟΚ - ΕΕ

ΣΕΛ.  8
Συγκεντρώσεις «αγανακτισμένων»

ΣΕΛ.  16
ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΚΕ
Για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση

ΣΕΛ.  31
ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΠΑΚ
Η κρίση χτυπά την υγεία του λαού

ΣΕΛ.  20
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Τραμπουκισμοί σε βουλευτή του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  27
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
2 Ιούνη απεργία για τις Συμβάσεις

ΣΕΛ.  3
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Ανοδική πορεία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  15
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Διεθνιστική εκδήλωση

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ