Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πανελλαδική δράση και για την Υγεία

Κάλεσμα συμμετοχής στην ημέρα πανελλαδικής δράσης και το παλλαϊκό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή, με αιτήματα αιχμής και για την Υγεία, που βρίσκεται στο στόχαστρο της αντιλαϊκής επίθεσης, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ.

Η προσυγκέντρωση των υγειονομικών έχει οριστεί για τις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια (μπροστά απ' το «Hondos»).

Η Γραμματεία σημειώνει:

«Κυβέρνηση και τρόικα κλιμακώνουν την επίθεση σε βάρος μας. Την ώρα που για μια ακόμα φορά καταληστεύουν τις λαϊκές οικογένειες για να βρεθούν 78 δισ. ευρώ που θα δοθούν στους δανειστές, οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν τσεπώσει μέσα σε 5 χρόνια πάνω από 850 δισ. ευρώ!

Η κυβέρνηση προωθεί νέες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για την υγεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη. Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Χτύπημα των BAE, αύξηση του ΦΠΑ στο 23%. Σχεδιάζουν πάνω από 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013 στο Δημόσιο.

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις Μεταμοσχεύσεις, "τσεκουρώνουν" τις άδειες των εργαζομένων στα ακτινολογικά τμήματα. Σειρά έχουν και οι υπόλοιπες ειδικές άδειες π.χ. χειρουργεία, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κλπ.

Ετοιμάζουν συγχωνεύσεις - κλείσιμο κλινικών, νοσοκομείων και πολυιατρείων του ΙΚΑ. Μειώνουν κατά 10.000 τα δημόσια νοσοκομειακά κρεβάτια. Οσες μονάδες Υγείας προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις και θα πωλούν ακριβότερα τις υπηρεσίες τους, επιβαρύνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασθενείς. Το 20% των κρεβατιών θα είναι νοικιασμένο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Απορρίπτουμε τους κυβερνητικούς εκβιασμούς, "ή στηρίζετε τα μέτρα ή θα κλείσει το 40% των νοσοκομείων". Απαντάμε: Καμία θυσία για την πλουτοκρατία! Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία! Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό! Αυξήσεις στους μισθούς! Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία! Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα!

Μπροστά μας ανοίγονται δύο δρόμοι. Ο ένας είναι να υποταχτούμε στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, στην ανάπτυξη του συστήματος Υγείας με στόχο το κέρδος. O άλλος είναι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, μαζί με τους ασθενείς, τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των φοιτητών, των γυναικών, για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας. Σε αυτόν το δρόμο μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις».

Καλούμε σε αγώνα για:

  • Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας. Κατώτερο μισθό στα 1.400 ευρώ.
  • Να μη συγχωνευτεί - καταργηθεί καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο ή μονάδα Υγείας.
  • Την πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας με βάση τις ανάγκες.
  • Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Να μην πληρώνει κανένας ασθενής και εργαζόμενος για την Υγεία και την Πρόνοια.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ