Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ, ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Κρίσιμη μάχη η αυριανή απεργία

Αμετακίνητη η εργοδοσία μετά τη χτεσινή συνάντηση της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών με τον ΣΕΒ. «Τους απαντάμε ενωμένοι», δηλώνει η Ομοσπονδία

Η απεργία των δύο ταξικών Ομοσπονδιών είναι μια κρίσιμη μάχη που αφορά όλους τους εργαζόμενους (φωτ.: από παλιότερη κινητοποίηση)
Η απεργία των δύο ταξικών Ομοσπονδιών είναι μια κρίσιμη μάχη που αφορά όλους τους εργαζόμενους (φωτ.: από παλιότερη κινητοποίηση)
Η αυριανή απεργία των ταξικών Ομοσπονδιών Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Τύπου - Χάρτου μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, αλλά και στην υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Χτες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών με τον ΣΕΒ, μετά από πρόσκληση των τελευταίων. Εκεί, για μια ακόμη φορά, φάνηκε η αδιαλλαξία της εργοδοτικής πλευράς. Είναι ενδεικτικό ότι, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της, ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ ήρθε στη συνάντηση χωρίς πρόταση για τα συγκεκριμένα αιτήματα της Ομοσπονδίας: «Δημιουργείται το ερώτημα γιατί ο ΣΕΒ δεν είναι έτοιμος να απαντήσει, αφού είναι γνωστά τα αιτήματά μας από το 2010 ακόμη. Θυμίζουμε ότι το 2010 δεν υπογράφτηκε συλλογική σύμβαση παρά τις προσπάθειές μας, γιατί συναντήσαμε την αδιαλλαξία της εργοδοτικής πλευράς που επέμενε σε μηδενική αύξηση». Και τονίζει: «Αυτό θέλουν να γίνει και φέτος. Να μην υπογραφεί πάλι συλλογική σύμβαση. Μετά από αυτή την εξέλιξη προχωράμε πιο αποφασιστικά στην απεργία μας στις 2 Ιούνη. Η ανησυχία του ΣΕΒ αποδεικνύει ότι αν πάμε ενωμένοι με καθολική συμμετοχή στην απεργία μπορούμε να νικήσουμε».

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι συζητήσεις και οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, μέχρι και την τελευταία μέρα. Χτες έγιναν συζητήσεις στα εργοστάσια της ΝΟΥΝΟΥ και της ΕΛΜΠΙΣΚΟ. «Η μάχη είναι κρίσιμη», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. «Δεν αφορά μόνο κάποιες αυξήσεις για να ζήσουμε τις οικογένειές μας στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Είναι μάχη, για να έχουμε συλλογικές συμβάσεις, να μην περάσουν οι ατομικές συλλογικές συμβάσεις, για να μη δουλεύουμε σαν σκλάβοι, χωρίς δικαιώματα τα επόμενα χρόνια. Ετσι μας θέλουν οι βιομήχανοι του κλάδου μας, γι' αυτό προσπαθούν με εκβιασμούς και τρομοκρατία να σπάσουν την απεργία μας. Τους απαντάμε ενωμένοι. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, είναι αγώνας για την επιβίωση των οικογενειών μας, για σίγουρη δουλειά για μας και τα παιδιά μας. Η υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο μας είναι υπόθεση όλων μας».

Στη μάχη της περιφρούρησης

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό «παρών» στις πύλες των εργοστασίων, να περιφρουρηθούν μαζικά όλοι οι χώροι δουλειάς. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να δοθεί μαζική και αποφασιστική απάντηση, τόσο στις εργοδοτικές απόπειρες που με τρομοκρατία επιχειρεί να «σπάσει» την απεργία, αλλά και στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που για μια ακόμη φορά δίνει τα διαπιστευτήριά του.

Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, πραγματοποίησε χτες περιοδείες στις επιχειρήσεις ΙΡΙΔΑ και ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ. Την ίδια στιγμή, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός και κύρια οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ, υπονομεύουν την απεργία και υπάρχουν περιπτώσεις που επιδιώκει να μετατρέψει την απεργία σε στάση εργασίας. Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου καλεί όλους τους εργαζόμενους το πρωί στις περιφρουρήσεις και στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφάσισε απεργία στις 15 Μάη(2012-05-02 00:00:00.0)
Σήμερα η 24ωρη απεργία για τις συλλογικές συμβάσεις(2011-06-02 00:00:00.0)
Στη μάχη της κλαδικής συλλογικής σύμβασης(2011-04-21 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΒ(2010-07-23 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις 8 και 29 του Μάρτη(2007-02-17 00:00:00.0)
Βήμα κλιμάκωσης για τις κλαδικές Συμβάσεις(2006-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ