Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Ιούνη 2011 - αριθ. φύλλου: 10975

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο πανεργατική δράση ενάντια στην πλουτοκρατία
  • Κάθε χώρος δουλειάς τόπος οργάνωσης και ανάπτυξης της ταξικής πάλης
  • Συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις: Αθήνα, 7 μ.μ., Ομόνοια. Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

ΣΕΛ.  9

ΜΕΤΡΑ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΜΕ: Γενική απεργία όταν έρθουν στη Βουλή
  • ΚΚΕ: Δεν έχει σχέση με το χρέος, αλλά αποτελεί διαρκή ανάγκη του κεφαλαίου για να προστατεύσει την κερδοφορία του, η νέα μεγαλύτερη γκιλοτίνα που φέρνουν κυβέρνηση και ΕΕ
  • Ερωτηματικά προκαλεί η μη αποδοχή της πρότασης του ΠΑΜΕ από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Κυβέρνηση και τρόικα ολοκληρώνουν τα μέτρα σφαγής της εργατικής τάξης, του λαού, με το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», με ορίζοντα το 2015. Επιβάλλουν νέο Προκρούστη σε εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, σε Υγεία - Πρόνοια, σε «κοινωνικά επιδόματα», νέα αντιλαϊκή φορολογία. Κάνουν πάμφθηνους τους εργαζόμενους για ενίσχυση των κερδών. Το ολοκληρωτικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων γίνεται για να βρουν πεδίο δράσης συσσωρευμένα λόγω κρίσης κεφάλαια. Ετοιμη και η συναίνεση της ΝΔ. Διέξοδος υπέρ του λαού δεν υπάρχει στον καπιταλισμό και την ΕΕ. Οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες, συμπόρευση με το ΚΚΕ, αντεπίθεση για λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  3,    7

Motion Team

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαχείριση απορριμμάτων με άξονα τις λαϊκές ανάγκες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες στο Γκάζι η Ημερίδα με θέμα «Αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων με άξονα τις λαϊκές ανάγκες, όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η πρόταση του ΚΚΕ», που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής.


ΣΕΛ.  13

Στους τόπους δουλειάς

Οι τραμπουκισμοί οργάνων της εργοδοσίας του Καζίνο Πάρνηθας ενάντια στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη αποκαλύπτουν, για άλλη μια φορά, πως οι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι αδίστακτοι όχι μόνο απέναντι στους εργαζόμενους, τους οποίους εκμεταλλεύονται στυγνά, αλλά σε κάθε οργανωμένη δράση στήριξής τους κόντρα στην ασυδοσία τους. Πολύ περισσότερο αποκαλύπτουν πως η δημοκρατία την οποία ευαγγελίζονται οι αστοί είναι φούμαρα αφού σταματά έξω από τις πόρτες των τόπων δουλειάς. Μέσα από τις πόρτες κυριαρχεί ο βούρδουλας του καπιταλιστή για το κέρδος. Αυτή είναι η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Μια στυγνή δικτατορία του κεφαλαίου, που δε διστάζει να χτυπήσει ακόμη και βουλευτή. Ταυτόχρονα, όμως, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι το πραγματικό πεδίο της ταξικής πάλης είναι ο τόπος δουλειάς. Εκεί που οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά σε ανειρήνευτη πάλη με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αυτή είναι η μεταξύ τους ταξική σχέση, σχέση εκμετάλλευσης, αφού ο πλούτος και το κέρδος των καπιταλιστών παράγεται από τη δουλειά των εργαζομένων. Και στις πλατείες λένε κάποιοι. Εύκολο να πας και να φωνάξεις στις πλατείες. Και αυτό χρειάζεται. Αλλά πρωταρχικά στον τόπο που συγκρούονται οι ταξικοί αντίπαλοι. Εδώ είναι το πραγματικό μετερίζι του ταξικού πολιτικού αγώνα.



ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΟΚΑΝΑ
Ούτε υποκατάστατα ούτε στα νοσοκομεία

ΣΕΛ.  19
Βαθαίνει η ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου

ΣΕΛ.  6
ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Οχημα για μαζικές απολύσεις

ΣΕΛ.  6
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΚΑ
Νέες επιβαρύνσεις στους ασφαλισμένους

ΣΕΛ.  8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Φαρμάκι για το λαό

ΣΕΛ.  8
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ξεκινούν με τα υπόλοιπα του ΟΤΕ

ΣΕΛ.  14
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Σήμερα η απεργία για τις Συμβάσεις

Σήμερα δίνεται η κρίσιμη απεργιακή μάχη που έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Τύπου - Χάρτου, απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Βάθης.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ