Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Ιούνη 2011 - αριθ. φύλλου: 10974

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
3 Ιούνη: Μέρα πανελλαδικής δράσης κόντρα στα άγρια μέτρα
  • Να γίνουν κάστρα αγώνα οι τόποι δουλειάς
  • Συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις: Αθήνα, 7 μ.μ., Ομόνοια. Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
  • Προετοιμασία για πανεργατική γενική απεργία

ΣΕΛ.  8  -  9

ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
  • Μονόδρομος η πάλη για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης
  • Σήμερα μέρα δράσης ενάντια στις πληρωμές για παροχή υπηρεσιών Υγείας
  • Προωθείται γοργά η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ με το «ελάχιστο πακέτο παροχών» για τα λαϊκά στρώματα και πληρωμή για πλήρεις παροχές υπηρεσιών Υγείας.
  • Ο ΕΟΠΥΥ θα «αγοράζει υπηρεσίες από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με βάση τις τιμές» και θα τις πουλάει στους ασφαλισμένους.
  • Εκχωρούνται τα φιλέτα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις ασφαλιστικές εταιρείες και την επιχειρηματική δράση.
  • Με την ένταξη των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, άρχισε να επιβάλλεται το εισιτήριο των 5 ευρώ, που πριν δεν υπήρχε.

ΣΕΛ.  3

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ, ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Κρίσιμη μάχη η αυριανή απεργία

Η αυριανή απεργία των ταξικών Ομοσπονδιών Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Τύπου - Χάρτου μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, αλλά και στην υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Απεργία για τις συμβάσεις και στα «Πράκτικερ».


ΣΕΛ.  8

Ηρθαν ντυμένοι φίλοι οι εχθροί μου

Η κυβέρνηση και η ΝΔ, οι Αλαφούζοι και οι Μπομπολαίοι, το συγκρότημα Λαμπράκη και το «ΑΛΤΕΡ», ο μητροπολίτης Ανθιμος (θα πάει και στη συγκέντρωση!), ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, ο Τράγκας, ο Πρετεντέρης και σειρά γνωστών και μη εξαιρετέων Μέσων - στηριγμάτων της πλουτοκρατίας, αυτοί και άλλοι, όλοι τους, πήραν υπό την προστασία τους τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα και αλλού. Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τον «ευρωμονόδρομο». Είναι οι ίδιοι που κρύβουν από το λαό τις πραγματικές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, οι ίδιοι που επιχειρούν να τον αποπροσανατολίζουν και να κρύβουν ότι φταίνε τα κέρδη του κεφαλαίου για την ανεργία, τη φτώχεια, την ανασφάλεια, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το κλείσιμο των μικρομάγαζων. Οι ίδιοι που νοιάζονται να πληρώσει ο λαός την κρίση και το χρέος που προκάλεσαν η κερδοφορία του κεφαλαίου και η αναρχία στην καπιταλιστική παραγωγή. Οι ίδιοι που δυσφημούν όλες τις κινητοποιήσεις και τους πιάνει ο πόνος για το κέντρο της Αθήνας! Ολοι αυτοί θωπεύουν τους συγκεντρωμένους...

Δε θα τα έκαναν αυτά, δε θα μπορούσαν ούτε θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη δίκαιη αγανάκτηση των συγκεντρωμένων, τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τους για το μέλλον που τους έχουν ετοιμάσει, αν οι χιλιάδες που κινητοποιούνται πρόβαλλαν μια πολιτική πρόταση που θα έθιγε το κακό στη ρίζα του. Τέτοια πρόταση δεν έχει προβληθεί μέχρι τώρα, γι' αυτό και προσπαθούν με τον τρόπο τους να τους ρυμουλκήσουν σε ανώδυνους για το σύστημα δρόμους.

Ας προβληματιστούν. Και μόνο το γεγονός ότι οι εχθροί τους ήρθαν ντυμένοι φίλοι, είναι αρκετό για να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους.



ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΟΪΚΑΣ
ΚΚΕ: Εξω από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία

ΣΕΛ.  11
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Για τον επιστημονικό κομμουνισμό

ΣΕΛ.  13
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δράση για την υγεία του λαού

ΣΕΛ.  14
ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Τεράστια κέρδη λόγω φοροελαφρύνσεων

ΣΕΛ.  21
ΝΕΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Αναζητούν την αιτία της επιδημίας

ΣΕΛ.  19
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Τιμούν την Κομμούνα του Παρισιού

ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λιμάνια λαϊκή περιουσία

ΣΕΛ.  14
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οσο βαθαίνει η κρίση, ο πόλεμος θα κλιμακώνεται

Ολα όσα έλεγαν κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες και ΕΕ, για την 5η δόση, ήταν μια θεατρική κινδυνολογική παράσταση. Ο στόχος τους ήταν και είναι να τρομοκρατηθεί ο λαός, ώστε να παρουσιάσει ως σωτήρια το μεσοπρόθεσμο και το μνημόνιο ΙΙ και ως αναγκαία τα νέα καταστροφικά μέτρα για το λαό, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Οσο η κρίση βαθαίνει, τόσο ο πόλεμος ενάντια στο λαό θα κλιμακώνεται, μαζί οι εκβιασμοί και τα τρομοκρατικά διλήμματα.


ΣΕΛ.  6  -  7,   11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Νέες ανατροπές στα εργασιακά

ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ