Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Aπό μέρα σε μέρα
Κολλημένος με τον αντισοβιετισμό

Υπάρχει και άλλος... αρχιερέας της «συναίνεσης» εκτός από τον πρωθυπουργό. Και αυτός τη θέλει και οδύρεται γι' αυτήν και είναι - ίσως - έτοιμος και να θυσιαστεί γι' αυτήν. Και δεν είναι άλλος από τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης.

Που παίρνει σβάρνα τα ραδιόφωνα και ορκίζεται στο όνομα και την αναγκαιότητα της «συναίνεσης».

Αλλά δεν κάνει μόνο αυτό. Μιλώντας χτες στο «Ράδιο 9», υπήρξε... καταλυτικός! Το πολιτικό σύστημα της χώρας - είπε - ευθύνεται για δύο πολύ αρνητικά πράγματα: «Το ένα είναι το πελατειακό κράτος. Ουσιαστικά διαμορφώσαμε έναν κρατικό καπιταλισμό και γύρω του μαζεύτηκαν διάφοροι προσοδοθήρες. Δημιουργήσαμε έτσι μια "σοβιετική" κάπως πραγματικότητα». Το δεύτερο αρνητικό, σύμφωνα με τον υπουργό, ήταν η δημιουργία μιας αντιπαραγωγικής οικονομίας «με την καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας και τη δημιουργία μιας εισαγωγικής οικονομίας, αντιδημιουργικής».

Εύκολα θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος, ότι τα σοβιέτ δεν έχουν, ούτε θα μπορούσαν να έχουν, καμία σχέση με τις ελεεινότητες του καπιταλισμού και του πολιτικού του προσωπικού, του οποίου είναι σημαίνον στέλεχος και για τη θεμελίωση του οποίου μόχθησε και συνεχίζει να μοχθεί και ο ίδιος, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για όσους συνειδητά προσπαθούν να αμαυρώσουν το σοσιαλισμό συγκρίνοντάς τον με τις δικές τους πομπές.

Αλλά πέρα από αυτό, καλό είναι να μην ξεχνάει ότι και αυτός και το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, θιασώτες της ΕΕ, του Μάαστριχτ, της ελευθερίας κίνησης του κεφαλαίου, ενίσχυσαν τους καπιταλιστές αλλά σε τομείς που έβγαζαν εύκολο και γρήγορο κέρδος, κατέστρεψαν πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας ενισχύοντας τις εισαγωγές, που τάχα τώρα καταριούνται, όπως π.χ. στην αγροτική οικονομία, και όλ' αυτά σε βάρος των εργαζομένων, του λαού. Αυτοί είναι οι καταστροφείς, ας τους στείλει ο λαός, μαζί και τους καπιταλιστές στα αρχεία της Ιστορίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org