Τρίτη 11 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποπροσανατολιστικό κήρυγμα για «αυτοκάθαρση»

Κυβέρνηση και ΝΔ ετοιμάζουν επιχείρηση «καθαρά χέρια» για να εκβιάσουν την ανοχή του λαού στην πολιτική τους

Με την καλλιέργεια εντυπώσεων περί δήθεν «αυτοκάθαρσης» του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαγοράσει την ανοχή του λαού και να αμβλύνει τη διογκούμενη οργή για την πολιτική της. Μ' αυτό το στόχο και με συνεργούς τα φιλοκυβερνητικά Μέσα ενημέρωσης, προσπαθεί να στήσει την ελληνική εκδοχή της επιχείρησης «καθαρά χέρια», η οποία, στην παρούσα φάση, στρέφεται ενάντια σε στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων, ορισμένα από τα οποία το αστικό σύστημα δε θα διστάσει ακόμα και να τα θυσιάσει, προκειμένου να θωρακιστεί.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η κυβέρνηση, επικαλούμενη δημαγωγικά τη «λαϊκή απαίτηση», δρομολογεί την καταδίκη εμπλεκόμενων σε σκάνδαλα, έχοντας τη στήριξη και της ΝΔ, με την οποία, όπως γράφτηκε, ενδεχόμενα να καταλήξει και σε κοινό πόρισμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Για το θέμα των σκανδάλων έγινε πρόσφατα στο Καστρί σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου, Χ. Καστανίδη και Χρ. Παπουτσή. Σύμφωνα με στοχευμένες διαρροές, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε οι «έκνομοι και οι παράνομοι να μη μένουν ατιμώρητοι, διαιωνίζοντας ένα καθεστώς που δικαιολογημένα εξοργίζει τους πολίτες». Τα δημοσιεύματα αναφέρονται και σε «πράσινους υπουργούς», των οποίων τα «πόθεν έσχες», σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, περνούν από κόσκινο.

Την ίδια επικοινωνιακή σκοπιμότητα υπηρετεί και η διαβίβαση χτες στη Βουλή από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, των στοιχείων σχετικά με τις συμβάσεις για τα λεγόμενα swap που έγιναν κατά τη διετία 2000-2001, επί πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη, και τα «μαγειρέματα» της Goldman Sachs για την απόκρυψη μέρους του δημόσιου χρέους. Ανεξάρτητα από το αν θα διαπιστωθούν αδικήματα ή όχι, η ουσία είναι ότι αυτά έχουν παραγραφεί αμετάκλητα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org