Τρίτη 11 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απεργιακή κινητοποίηση τέλη Γενάρη με αρχές Φλεβάρη

Απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας, ενώ ταυτόχρονα καλεί τα σωματεία της να προετοιμάσουν τον κλάδο για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Απεργιακή κινητοποίηση στα τέλη Γενάρη με αρχές Φλεβάρη αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ενώ με εγκύκλιό της καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων της Ομοσπονδίας να ενημερώσουν τους συναδέλφους «με κάθε μέσο και να προετοιμάσουμε τον κλάδο για αγωνιστικές κινητοποιήσεις», «να πάρουν απόφαση τα ΔΣ για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία».

Η Εκτελεστική Γραμματεία, όπως σημειώνεται στη σχετική εγκύκλιο, συζήτησε την κατάσταση στον κλάδο, το εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται από την εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους ομογάλακτούς της στη Βουλή καθώς και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που είναι στα σκαριά να ψηφιστούν τις επόμενες μέρες. «Η εργοδοσία», τονίζεται, «αξιοποιεί αυτά τα όπλα που της έδωσε η κυβέρνηση για να κάνει φθηνότερους τους εργάτες για να αυγατίσει τα κέρδη της. Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας ανατρέπονται. Οι εργοδότες αξιοποιώντας και διάφορα ξεπουλημένα ρεμάλια των επιχειρησιακών σωματείων, μειώνουν μισθούς και μεροκάματα».

Σε άλλο σημείο, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει:

«Η ανεργία στον κλάδο διευρύνεται, οι διαστάσεις της είναι ανεξέλεγκτες, στην κυριολεξία είναι αδύνατο να τις παρακολουθήσεις. Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ενάντια στο λαϊκό εισόδημα, το σταμάτημα των όποιων δημόσιων έργων είναι σε εξέλιξη θα οξύνουν την ανεργία, θα σφίξουν ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των συναδέλφων. Η νέα αύξηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, οι αυξήσεις στην ενέργεια και άλλες παροχές, σίγουρα θα εξανεμίσουν γρηγορότερα το ήδη πενιχρό εισόδημα της λαϊκής οικογένειας. Τα νέα μέτρα που έρχονται θα πολλαπλασιάσουν τη φτώχεια, την ανέχεια, θα οδηγήσουν χιλιάδες οικογένειες στην απόλυτη εξαθλίωση».

Επισημαίνεται, δε, πως «δε χωράει καμιά αμφιβολία ότι, κάθε ημέρα η κυβέρνηση με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας θα παίρνει νέα άγρια μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων για να ενισχύσει το κεφάλαιο να περάσει την κρίση του, να βγει πιο δυνατό από αυτόν τον πόλεμο. Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα. Αξιοποιώντας την πείρα των αγώνων μας μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε με καλύτερους όρους στην κλιμάκωση της πάλης μας. Στη βάση αυτή η Εκτελεστική Γραμματεία κατ' αρχήν σε συνεργασία με άλλες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία που είμαστε στον ίδιο βηματισμό, προχωρήσαμε στην έκδοση κοινής προκήρυξης προς όλους τους εργαζόμενους που καλούμε σε οργάνωση και ξεσηκωμό της εργατικής τάξης για νέους αγώνες».

Η Ομοσπονδία, καλεί τα σωματεία που είναι στη δύναμή της «να δουλέψουν στον κλάδο με την προκήρυξη των ομοσπονδιών» και επιπλέον «να προκαλέσουμε συζητήσεις σε άλλα σωματεία για ανάλογη απόφαση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλεξάνδρα Μπαλού(18/5/2019)
Αλεξάνδρα Μπαλού(29/12/2018)
Πληρωμένη απάντηση στην πλειοψηφία της ΟΙΥΕ(16/4/2014)
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»(2/8/2011)
Μακραίνει η απεργιακή λίστα(19/2/2005)
Απλώνεται παντού το απεργιακό κάλεσμα(17/2/2005)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org