Τρίτη 11 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟ
Πλήρης κάλυψη διά της ... αποστασιοποίησης

Στον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο εκφράζεται (!) απέδωσε ο Γ. Πεταλωτής τα όσα είπε τις προηγούμενες μέρες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι αποστασιοποιείται δήθεν από τον αντιπρόεδρό της (!) προσπαθεί η κυβέρνηση, μετά τις τελευταίες υβριστικές δηλώσεις Πάγκαλου για τους δημόσιους υπαλλήλους και τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος τις υπερασπίστηκε.

Αφού πρώτα οι δηλώσεις Πάγκαλου υπηρέτησαν το σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από το να ενοχοποιηθούν οι εργαζόμενοι για τη σημερινή βαρβαρότητα κυβέρνησης - κεφαλαίου και να έρθουν αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο με τους συναδέλφους τους στον ιδιωτικό τομέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε χτες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι «ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε με το δικό του τρόπο κάποιες απόψεις. Υπάρχουν, όμως, θεσμικά εκφρασμένες, όχι μόνο οι απόψεις, αλλά και η πρακτική της κυβέρνησης για το πώς βλέπει το δημόσιο τομέα, πώς βλέπει τις σχέσεις εμπιστοσύνης του κράτους με τον πολίτη».

Οπως και στις περιπτώσεις όπου ο Θ. Πάγκαλος αναλαμβάνει για λογαριασμό της κυβέρνησης να ξεράσει ωμό αντικομμουνισμό, έτσι και τώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε τον αντιπρόεδρο, λέγοντας ότι «έχει έναν δικό του τρόπο να εκφράζεται και είπε κάποιες δικές του απόψεις». Στο ίδιο πνεύμα, πρόσθεσε ότι «χαρακτηρίζουν αυτόν που κάνει τις δηλώσεις. Επαναλαμβάνω ότι είναι απόψεις αυτού που τις λέει». Είχε προηγηθεί η διαρροή της δυσαρέσκειας στελεχών της κυβέρνησης για τις δηλώσεις Πάγκαλου.

Η χτεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων έγινε υπό το φως δημοσιευμάτων στον κυριακάτικο Τύπο που φέρουν τον Θ. Πάγκαλο να έχει διαμείνει το βράδυ της πρωτοχρονιάς με την οικογένειά του σε πολυτελή σουίτα κεντρικού ξενοδοχείου, προσκεκλημένος του ιδιοκτήτη, φίλου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Η επιχείρηση διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα και ισχυρίζεται ότι η οικογένεια Πάγκαλου διέμεινε σε συμβατικό δωμάτιο του ξενοδοχείου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org