Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10864

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Στις 14 Γενάρη ανοίγουν τα διόδια σε όλη την Ελλάδα

Motion Team

Να καταργηθούν τα διόδια που είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ) για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.


ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τις ελληνοτουρκικές συμφωνίες με αιχμή το Αιγαίο

Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που φιλοξενούν μελέτες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και σε άλλες περιοχές και υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία. Οι ανησυχίες για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δυναμώνουν και οι απαντήσεις της κυβέρνησης δεν είναι πειστικές.


ΣΕΛ.  7

Στέλνουν στα δικαστήρια τους απεργούς στις συγκοινωνίες

ΚΚΕ: Η τρομοκρατία και η καταστολή της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων πρέπει να συναντήσει την κατακραυγή και την αλληλεγγύη όλου του λαού

  • Νέο κύμα καταστολής των απεργιών στον ΗΣΑΠ, στην ΕΘΕΛ και τον ΗΛΠΑΠ και ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων.
  • Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με το αίτημα να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών.
  • ΠΑΜΕ: Συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και να υπηρετεί αιτήματα που υπαγορεύουν οι λαϊκές ανάγκες.
  • ΜΑΣ: Οι ιδιωτικοποιήσεις των αστικών συγκοινωνιών αφορούν όλο το λαό και τη νεολαία, αφορούν κάθε φοιτητή και σπουδαστή.

ΣΕΛ.  8  -  9

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - «ΣΚΟΥΠΑ» ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Στον Προκρούστη οι παροχές για το λαό

Με το νομοσχέδιο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση δρομολογεί τη σύνθλιψη των παροχών υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας με νέες περικοπές αλλά και νέα χαράτσια για τα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα για τους ανασφάλιστους, τους ανέργους και τους μετανάστες.


ΣΕΛ.  12

Επικίνδυνη εμπλοκή

Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία και τις, μέσω μυστικής διπλωματίας, συζητήσεις για τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου σε όφελος των μονοπωλίων, σειρά έχει η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ στην Ελλάδα για τη γοργή προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο κρατών. Ενα από τα ζητήματα συζήτησης είναι η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την ΕΕ μέσω Ελλάδας. Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο «Λεβιάθαν» έχοντας ορίσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), ενώ έχει κάνει συμφωνία για ΑΟΖ και με την Κύπρο. Αυτή η θαλάσσια περιοχή περικλείεται από Κύπρο, Ισραήλ, Λίβανο, Συρία και Αίγυπτο. Για το βόρειο τμήμα της περιοχής ενδιαφέρεται και η Τουρκία. Ταυτόχρονα, ο Λίβανος έχει διαμηνύσει ότι το κοίτασμα του «Λεβιάθαν» εκτείνεται στη δική του περιοχή και κατέθεσε σχέδιο ΑΟΖ στον ΟΗΕ. Το Ισραήλ δεν του αναγνωρίζει τέτοιο δικαίωμα και θα τον εμποδίσει ακόμη και με τα όπλα, όπως έχει διαμηνύσει. Τουρκία, Ιράν, Συρία, Λίβανος αναπτύσσουν σχέσεις συνεργασίας, σε αντιπαράθεση με το Ισραήλ. Στη συγκεκριμένη περιοχή οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ισχυρών καπιταλιστικών κρατών. Ολες οι εξελίξεις δείχνουν ταχύτατη εμπλοκή της Ελλάδας στους ανταγωνισμούς για τους δρόμους και τις πηγές ενέργειας, αλλά και το νέο γεωπολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνέντευξη για τα οικονομικά των κομμάτων

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα Τετάρτη, 12 Γενάρη, στις 11 το πρωί, με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα οικονομικά των κομμάτων». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Υπεράσπιση της Κυριακής - αργίας

ΣΕΛ.  10
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αγώνας για μισθούς και συμβάσεις

ΣΕΛ.  11
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
Τον συνέλαβαν επειδή αντέδρασε για τα διόδια

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Επίκαιρες Ερωτήσεις στη Βουλή
  • Για την κατασταλτική μεταναστευτική πολιτική και το φράχτη στον Εβρο.
  • Για την αντιλαϊκή τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα.

ΣΕΛ.  17,   22


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org