Τρίτη 11 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Αλληλοδιάδοχη ... κοροϊδία

Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη κάτι πάει να ψελλίσει για τις ανατιμήσεις στα εισιτήρια των συγκοινωνιών και υποστηρίζει ότι «η αύξηση στα εισιτήρια των αστικών μέσων μαζικής μεταφοράς φορτώνει επιπλέον βάρη στους πολίτες που ανήκουν στα κοινωνικά στρώματα που χειμάζονται από τα αλληλοδιάδοχα οικονομικά μέτρα και την ακρίβεια».

Μόνο που για μια ακόμα φορά οι συγκεκριμένοι κύριοι κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους. Και τους κοροϊδεύουν ασύστολα. Γιατί;

Επειδή αυτοί οι ίδιοι, δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, με ειδική ανακοίνωσή τους, υποστήριζαν ότι για τις αστικές συγκοινωνίες χρειάζεται «επανασχεδιασμός της τιμολογιακής πολιτικής με βάση μια λογική χρηματοδότησης του συστήματος που θα τείνει στο 50-50», δηλαδή 50% να είναι η κρατική χρηματοδότηση και 50% τα έσοδα από τα εισιτήρια, επειδή όπως υποστήριζαν αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Μετά από τέτοιου είδους προτάσεις, που στρώνουν το χαλί για τις κυβερνητικές ανατιμήσεις, πάει πολύ να ανακαλύπτουν εκ των υστέρων ότι οι ανατιμήσεις πλήττουν όσους χειμάζονται από τα ...«αλληλοδιάδοχα οικονομικά μέτρα και την ακρίβεια».

Είπαμε όμως. Η κατάληξη του κατήφορου είναι ο πάτος.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org