Τρίτη 11 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ενέργεια και εξοπλισμοί στην ατζέντα

Φτάνει αύριο ο ΥΠΕΞ και αντιπρόεδρος της Ισραηλινής κυβέρνησης

Με ατζέντα προσαρμοσμένη στις εξελίξεις γύρω από τα ενεργειακά και την πρόθεση της κυβέρνησης να βγάλει στο σφυρί την αμυντική βιομηχανία της χώρας, φτάνει αύριο στην Αθήνα για τριήμερη επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντορ Λίμπερμαν. Ο ΥΠΕΞ και αντιπρόεδρος της Ισραηλινής κυβέρνησης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Την υλοποίηση της απόφασης κατά τη συνάντηση Παπανδρέου - Νετανιάχου τον περασμένο Αύγουστο για τη δημιουργία κοινής υπουργικής επιτροπής μεταξύ Ελλάδας - Ισραήλ στην οποία θα προεδρεύουν εναλλάξ ο Ελληνας και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
  • Τη διερεύνηση των δεδομένων για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, μέσω του οποίου θα μεταφέρεται το φυσικό αέριο από το ισραηλινό και το κυπριακό κοίτασμα προς την Ευρώπη.
  • Εκδήλωση του ισραηλινού ενδιαφέροντος για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) τα οποία περιλαμβάνονται στις ΔΕΚΟ που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να «ξεπουλήσει».
  • Θα συνεχιστεί η συζήτηση περί του ενδιαφέροντος του Ισραήλ για την εξαγορά ποσοστού της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ).
  • Παρουσίαση προϊόντων της ισραηλινής πολεμικής βιομηχανίας, τα οποία ενδεχομένως θα ενδιέφεραν τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.
  • Τη δημιουργία συμβουλίου κοινής τουριστικής επιτροπής στην οποία θα προεδρεύουν οι υπουργοί Τουρισμού των δύο κρατών.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org