Τρίτη 11 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Συνειδητός αποπροσανατολισμός

«Ελπίζω η μετάλλαξη του πρωθυπουργού χθες ενώπιον των Τούρκων διπλωματών και η υπενθύμιση των αυτονόητων δεσμεύσεων της Τουρκίας απέναντι στο διεθνές δίκαιο να είναι μια ειλικρινής πράξη, πραγματικότητα και όχι μέρος ενός επικοινωνιακού σχεδίου που θέλει να θολώσει τα νερά (...) Ελπίζουμε να είναι ειλικρινής αυτή η αλλαγή, όπως ελπίζουμε να υπάρξει μια ουσιαστική πρόοδος στο διάλογο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που δεν θα είναι τεχνητή, ψεύτικη, δεν θα έχει να κάνει με την εικόνα, αλλά με την ουσία. Σε κάθε περίπτωση καλούμε τον πρωθυπουργό να ενημερώσει επίσημα τα πολιτικά κόμματα (...) για το προχώρημα των συνομιλιών, αν αυτές υπάρχουν, κυρίως όμως για το τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον Τούρκο πρωθυπουργό».

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, ενώ και η «Δημοκρατική Αριστερά» σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Η ανάπτυξη και προώθηση διαλόγου για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι αναγκαία. Επιβάλλει όμως τη σταθερή θέση του σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και τον αμοιβαίο σεβασμό των δικαιωμάτων των δύο χωρών, που θα διευκολυνθεί και από τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας (...) Οφείλει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να ενημερώσουν άμεσα τη Βουλή για το περιεχόμενο των συζητήσεων στο Ερζερούμ».

Τι είναι ολ' αυτά αν όχι επικρότηση, ουσιαστικά, της πολιτικής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο θέμα; Που βεβαίως δεν έχει να κάνει με πολιτική αφέλεια, αλλά μάλλον με συνειδητή συμμετοχή στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού. Ο ΣΥΝ και η ΔΗΜ.ΑΡ. προφανώς και γνωρίζουν ότι προωθούνται επικίνδυνες συμφωνίες σε βάρος των λαών, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ειδικότερα στο Αιγαίο, με στόχο την ικανοποίηση των συμφερόντων της ελληνικής και τουρκικής πλουτοκρατίας. Κι επειδή γνωρίζουν είναι πολλαπλά υπόλογοι στο λαό για το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του και με τη δική τους συμμετοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναμένει κάτι «χειροπιαστό» από τον Ερντογάν(19/9/2019)
Επίσκεψη Γιλντιρίμ(28/11/2017)
Ενδεικτικές των ενδοϊμπεριαλιστικών διεργασιών(19/7/2016)
Προσπάθειες επίτευξης συμβιβασμού για τα συμφέροντα του κεφαλαίου(17/10/2014)
Συνεχίζονται οι διεργασίες(20/7/2002)
Συμφωνίες "με νόημα"(23/12/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org