Τρίτη 11 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Θέλουν το λαό στο «γύψο»

Γρηγοριάδης Κώστας

«Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο το διογκούμενο φαινόμενο της βίας που παρατηρείται σε διάφορες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αν συνεχισθεί και επεκταθεί, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αναρχία, ακόμη και σε θανάτους. Τεράστια ευθύνη φέρουν γι' αυτό όσοι πολιτικοί, δήμαρχοι, συνδικαλιστές κ.ά. χρησιμοποιούν απολύτως εμπρηστική φρασεολογία μιλώντας για "πόλεμο". Μεγάλη όμως ευθύνη έχει και το ελληνικό κράτος το οποίο επί χρόνια άφηνε ατιμώρητη την ανομία και συνεχίζει να το κάνει, όπως στην περίπτωση της επίθεσης εναντίον του κ. Κωστή Χατζηδάκη. Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται και βρίσκεται στα όρια των αντοχών της. Αν όμως την αφήσουμε να διολισθήσει κι άλλο σε έναν κατήφορο τυφλής βίας και προκλητικής παραβίασης των νόμων της Ελληνικής Δημοκρατίας, η κατρακύλα δε θα έχει τέλος».

Αυτά λέει το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της κυριακάτικης «Καθημερινής». Χρησιμοποιεί προβοκατόρικες ενέργειες, και ξέρει ότι είναι προβοκατόρικες, όπως ο ξυλοδαρμός του Κ. Χατζηδάκη - που δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τη γνήσια λαϊκή αγανάκτηση, αλλά αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των εντεταλμένων της άρχουσας τάξης που θέλουν να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα - για να χτυπήσει τους εργατικούς αγώνες και κυρίως το ΚΚΕ, κραδαίνοντας τη «σπάθα» του «νόμου και της τάξης».

Αυτό που θέλουν τα μονοπώλια και οι επιχειρηματικοί όμιλοι των αστικών ΜΜΕ, είναι να μπει ο λαός «στο γύψο», να σκύψει το κεφάλι και να δεχτεί πειθήνια τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία. Γι' αυτό χρησιμοποιούν, αλλά δε χτυπούν τα διάφορα «τυφλά χτυπήματα» που συμβάλλουν στη συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος. Στο στόχαστρο της πλουτοκρατίας βρίσκεται το ΚΚΕ, που καλεί το λαό να οργανώσει και να φουντώσει τη λαϊκή αντεπίθεση κόντρα στην εξουσία των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org