Τρίτη 11 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Εντείνει τις αυταπάτες όσο βαθαίνει η κρίση

Με κλιμακούμενη ένταση όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, η ηγεσία του ΣΥΝ παλεύει να συντηρήσει τις αυταπάτες για μια δήθεν καλύτερη διαχείρισή της. Για μια ακόμη φορά, χτες, ο υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας Γ. Μηλιός σε δήλωσή του για τη «συνεχιζόμενη κρίση στην ΕΕ και την ευρωζώνη» ανέφερε σαν «μόνη διέξοδο» τις προτάσεις της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς για μια νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης, που θα προστατεύει την κοινωνία από τον ασφυκτικό έλεγχο των χρηματαγορών και θα προτάσσει τις κοινωνικές ανάγκες έναντι του καταναγκασμού για συνεχή αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Συνεπείς ευρωλάγνοι κοροϊδεύουν το λαό ότι το πρόβλημα πηγάζει απ' τη δομή της ΕΕ και όχι το περιεχόμενό της, τη φύση της και το ρόλο της ως θεματοφύλακα των συμφερόντων του ευρωενωσιακών μονοπωλίων. Καμία αλλαγή στην αρχιτεκτονική της ΕΕ δεν πρόκειται να επιδράσει στο ρόλο της, που δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει, η προστασία των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών, αλλά των κερδών και αναγκών των μονοπωλίων.

Η παραπάνω πρόταση συμπληρώνεται κι απ' αυτήν για «ριζική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, με επαναδιαπραγμάτευση και απαλοιφή μέρους του και δυνατότητα απευθείας δανεισμού των κυβερνήσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα». Πρόκειται για προτάσεις που ούτως ή άλλως προωθούνται από μερίδα της πλουτοκρατίας και πολιτικών της εκπροσώπων, που τις προκρίνουν ακριβώς γιατί θεωρούν ότι στην παρούσα φάση διασφαλίζουν τα συμφέροντά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Νεροκουβαλητές» της εξουσίας των μονοπωλίων(22/1/2012)
Αποδέσμευση από ΕΕ και λαϊκή εξουσία(27/10/2011)
Να τους βάλει ο λαός στη γωνία(23/2/2011)
Καημός για τα ευρωενωσιακά θεμέλια(8/2/2011)
Δύναμη χειραγώγησης(3/2/2009)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org