Τρίτη 11 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Κοινό το ξεζούμισμα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ, νάρκες κατά προσωπικού, συλλήψεις, στρατόπεδα (κυριολεκτικά) συγκέντρωσης , μηχανήματα ανίχνευσης ψεύδους! Αυτά είναι ...η πατρίδα μας!

Τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνονται η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση, που δηλώνουν αμφότερες περήφανες επειδή στήνουν φράχτες στον Εβρο για να αντιμετωπίσουν την «απειλή» της μετανάστευσης.

Δίνουν εξαιρετικές επιλογές στους ανθρώπους που εγκαταλείπουν (προφανώς όχι επειδή το επιθυμούν) τις χώρες τους: `Η να τους βομβαρδίζουν και να τους πυροβολούν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ή να πέσουν στα νύχια της FRONTEX.

Και όταν λέμε FRONTEX εννοούμε έναν στρατιωτικά οργανωμένο ευρωενωσιακό μηχανισμό που αποτελεί «κράτος εν κράτει» στην Ελλάδα, θα δρα όπως θέλει, όπου θέλει και με όποιες μεθόδους θέλει. Φρόντισαν να τα νομοθετήσουν όλα αυτά οι «σοσιαλιστές» του ΠΑΣΟΚ.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι οι «φράχτες» και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί που στήνονται για να κρατήσουν τους μετανάστες έξω από τον «ευρωπαϊκό μας παράδεισο» θα είναι πάντα σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν και την ...εσωτερική απειλή.

Βλέπετε, το κυρίαρχο κοινό που έχουμε με τους οικονομικούς μετανάστες είναι ότι μας θεωρούν όλους ως αντικείμενο ξεζουμίσματος και εκμετάλλευσης. Απλά, με διαφορετικούς (για την ώρα) όρους.

Εμείς έχουμε την ...τιμή των Μνημονίων, του ΔΝΤ και των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών τους. Βέβαια, όταν χρειαστεί (και τους χρειάζεται όλο και πιο συχνά) έχουμε τις παρακολουθήσεις, τους ασφαλίτες, τα ΜΑΤ και ό,τι θεωρήσουν απαραίτητο.

ΔΥΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ θα δανειστεί η Ελλάδα, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν - όπως δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης - «προγράμματα επιχειρηματικότητας»...

Το ΠΑΣΟΚ απλά επιβεβαιώνει τις περσινές προεκλογικές του εξαγγελίες περί τού ότι ...«λεφτά υπάρχουν».


Γρηγοριάδης Κώστας

Υπήρχαν, υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν, μόνο που ποτέ δε θα είναι για τις λαϊκές ανάγκες. Η «επιχειρηματικότητα» μπορεί να παίρνει όσα θέλει, όποτε θέλει...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org