Τρίτη 11 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Παραλογισμός ανώτερο στάδιο της αντιΚΚΕ εμπάθειας

Ο Γ. Ρούσσης με όσα γράφει στην προχτεσινή «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (9/1/2011) αποδεικνύει το πόσο σωστό είναι το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Ούτε λίγο ούτε πολύ με την επιχειρηματολογία του ισχυρίζεται ότι: Ο λυσσώδης, πολύχρονος παροξυσμός, που χρόνο με το χρόνο αυξάνεται, των κάθε λογής και μορφής υπερασπιστών του καπιταλισμού κατά της οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, ειδικά την περίοδο που ηγέτης ήταν ο Ι. Στάλιν, στόχο και σκοπό έχει να υπηρετήσει το σοσιαλισμό! Να απαλλάξει το κομμουνιστικό κίνημα από τις στρεβλώσεις και τα εγκλήματα! Και άρα όσοι υπερασπίζονται το σοσιαλισμό και τις επιτυχίες που σημείωσε σε αυτήν την περίοδο, δηλαδή το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης», υπηρετούν τον αντικομμουνισμό! Σύμφωνα με τον Γ. Ρούσση, «ο σταλινισμός είναι το ανώτατο στάδιο του αντικομμουνισμού».

Κι, όμως, με όσα ισχυρίζεται αντιστρέφει χονδροειδώς την πραγματικότητα, αξιοποιώντας τα στερεότυπα που έχει δημιουργήσει η πολύμορφη, πολύχρονη και χυδαία αντικομμουνιστική προπαγάνδα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και παγκόσμια, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Είναι σαν να λέει ότι οι Ρωμαίοι σταύρωσαν τον Σπάρτακο και έσερναν τα μύρια όσα ενάντιά του για το καλό των δούλων. Δεν ήταν κατά της εξέγερσης των δούλων, αλλά κατά των εγκλημάτων που αυτοί διέπραξαν, πολεμώντας για την ελευθερία τους.

***

Καλά δεν σκέφτηκε καθόλου την περίπτωση να τον διαβάσουν οι κυβερνήσεις, οι οργανισμοί, τα ΜΜΕ, οι πανεπιστημιακοί καθηγητάδες, κινηματογραφικοί παραγωγοί, συγγραφείς και άλλοι πολλοί υπερασπιστές του καπιταλισμού, να τον πάρουν στα σοβαρά, να αντιληφθούν το τρομερό λάθος τους, αλλάξουν ρότα και αντί να βυσσοδομούν κατά του Στάλιν, να γίνουν υπερασπιστές του;

Οχι, δεν τον απασχολεί και σωστά. Ολοι αυτοί δεν περίμεναν, ούτε περιμένουν τα άρθρα του Γ. Ρούσση, για να ανοίξουν τα μάτια τους. Την ξέρουν χρόνια τη δουλειά της συκοφάντησης του σοσιαλισμού και του κομμουνιστικού κινήματος. Οπως ξέρουν καλά να χαϊδεύουν, να στηρίζουν, να υμνούν κάθε δύναμη ή προσωπικότητα που ξέκοβε και πολύ περισσότερο αν στρεφόταν εναντίον του. Ακόμα και τα λάθη και τα ολισθήματα του επαναστατικού κινήματος έχουν την ικανότητα να τα αναγνωρίζουν αμέσως. Να τα χειροκροτούν, να τα κολακεύουν, με κάθε τρόπο, να τα ενθαρρύνουν, ώστε να γίνουν μόνιμα.

***

Τους μηχανισμούς προπαγάνδας του ιμπεριαλισμού δεν τους απασχόλησαν ποτέ τα λάθη και οι παραλείψεις του Στάλιν. Γι' αυτούς - και ο καθηγητής το γνωρίζει καλά - το μεγάλο ασυγχώρητο έγκλημα ήταν η επέκταση των σοσιαλιστικών σχέσεων παραγωγής, η κατάργηση του κεφαλαίου, κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Αυτό είναι που τους ενοχλεί, ιδιαίτερα τώρα, που η κρίση και οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις φανερώνουν ότι ο καπιταλισμός είναι γερασμένος και σάπιος ως το μεδούλι, που μόνο βαρβαρότητα και δεινά έχει να δώσει στους εργαζόμενους και τους λαούς, είναι το κακό παράδειγμα.

Το ερώτημα στο οποίο ο Γ. Ρούσσης και άλλοι σταλινολογούντες αρνούνται να τοποθετηθούν - και έχουν τους λόγους τους γι' αυτό - είναι αν είναι έγκλημα η οικοδόμηση και υπεράσπιση του σοσιαλισμού, η εξάλειψη της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.


Π.Γ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org