Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Χαρτοπόλεμος προτάσεων για τα οργανωτικά

Ξεκινάει την Παρασκευή η πανελλαδική συνδιάσκεψη

Υστατη προσπάθεια για τη διαμόρφωση μιας εισήγησης για την έναρξη των εργασιών της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Παρασκευή, καταβάλλει η Γραμματεία του σχήματος. Οπως όλα δείχνουν θα πρόκειται για ένα κείμενο γενικό «το οποίο να περιγράφει την πολιτική κατάσταση και τη θέση που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απέναντι σ΄ αυτή την κατάσταση καθώς και τις λύσεις που προωθεί», όπως δήλωσε χτες ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Βίτσας στον ρ/σ «Κόκκινο». Αλλωστε, στο φλέγον ζήτημα της κατεύθυνσης της οργανωτικής ανασυγκρότησης η διαφωνία ανάμεσα στον ΣΥΝ και στις υπόλοιπες συνιστώσες παραμένει. Και ως προς αυτό, οι συμμετέχοντες στη Σύσκεψη απλά θα ενημερωθούν για τις προτάσεις κάθε πλευράς και θα εκφράσουν την άποψή τους, καθώς το Σώμα δεν έχει δικαίωμα ψήφου και έγκρισης οποιασδήποτε πρότασης.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν τα κείμενα συνιστωσών και μη, με προτάσεις για την παραπέρα πορεία του σχήματος. Το ΔΗΚΚΙ κατέθεσε τη δική του, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα, αλλά και ότι δεν υπήρξε αρκετός χρόνος συζήτησης μπροστά στην πανελλαδική σύσκεψη, άρα θα έπρεπε να μετατεθεί χρονικά για αργότερα. Ξεχωριστή πρόταση κατέθεσαν και οι «Ενεργοί Πολίτες» του Μ. Γλέζου, η Μ. Φραγκιαδάκη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ένας πραγματικός «χαρτοπόλεμος», καθώς κυκλοφορεί μια πληθώρα κειμένων που υπογράφονται από συνιστώσες, μία ή περισσότερες, από μέλη συνιστωσών, από ανένταχτους, απ' όλους αυτούς μαζί ή από διάφορες ομάδες μεταξύ αυτών.

Παρέμβαση έκανε και η Νεολαία του ΣΥΝ, ζητώντας να δίνεται η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να γίνεται μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ισότιμους όρους συμμετοχής για τους ανένταχτους, αλλά όχι μετατροπή του σε κόμμα «με αυτοπρόσωπη εγγραφή μελών, με ενδιάμεσα όργανα αιρετά και ανακλητά που αποφασίζουν με πλειοψηφίες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ