Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Καμιά ανακωχή στην πάλη με τον ιμπεριαλισμό

Καλεί το λαό να απορρίψει την πολιτική της κυβέρνησης και να παλέψει για την ακύρωση των επικίνδυνων σχεδίων της

Το πανό της ΕΕΔΥΕ σε παλιότερη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Αθήνα
Το πανό της ΕΕΔΥΕ σε παλιότερη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Αθήνα
Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει τις δηλώσεις και αποφάσεις της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που τηρεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα:

«Δε χωράει καμιά ανοχή και καμία αναμονή. Η κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και του ανταγωνισμού και στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης, η ένταση του πολέμου στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν , στις ακτές της Σομαλίας και αλλού, των προκλήσεων στην Παλαιστίνη, των αντιπαραθέσεων στα Βαλκάνια, αλλά και η χωρίς προηγούμενο αμφισβήτηση από ΝΑΤΟ, ΕΕ και Τουρκία των συνόρων στο Αιγαίο απαιτούν άμεση απάντηση.

Για να μην πληρώσουν αυτοί την κρίση πρέπει οι εργαζόμενοι μαζικά να απορρίψουν:

- Τις προκλητικές αποφάσεις στο ΚΥΣΕΑ για ενίσχυση της εκστρατευτικής δύναμης στο Αφγανιστάν.

- Τη συνέχιση της συμμετοχής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωστρατού κατά των λαών.

- Τις κινήσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κάτω από τη στενή εποπτεία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και με ορίζοντα την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ.

- Τις μεθοδεύσεις για "λύση" πακέτο στο Κυπριακό με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, λύση στα μέτρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

- Τη νέα αμερικανική "αντιπυραυλική ασπίδα", με ενεργό ρόλο του ΝΑΤΟ και την ένταξη της περιοχής του Αιγαίου σ' αυτήν.

- Το απαράδεκτο μνημόνιο με το ΝΑΤΟ για την ελεύθερη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων όπως και τη θέση σε λειτουργία του νέου διευρυμένου σ' όλα τα Βαλκάνια αεροπορικού ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Λάρισα.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό να καταδικάσει αυτή την πολιτική και να ενισχύσει με τη δράση του το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό φιλειρηνικό κίνημα».

Ανοίγει το «Παζάρι της Ειρήνης»

Ανοίγει τις πόρτες του σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ. το «Παζάρι της Ειρήνης» που φιλοξενείται στα γραφεία της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (Θεμιστοκλέους 56, 1ος όροφος). Θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. - 2 μ.μ., ενώ Δευτέρα και Πέμπτη θα είναι ανοιχτό και το απόγευμα 6 μ.μ. - 8 μ.μ. Στους πάγκους του θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία βιβλίων, κεραμικών, κοσμημάτων και πολλά άλλα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ