Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Πέμπτη Φάλαγγα»!

Εντεταλμένοι να εκπροσωπούν την ανοχή και τη συναίνεση των εργαζομένων, τις οποίες προηγουμένως φροντίζουν να υποκλέπτουν σπέρνοντας το συμβιβασμό, την υποταγή και την παθητικοποίηση.

Εχουν καταβυθίσει την αξιοπιστία της οργανωμένης συνδικαλιστικής δράσης στα Τάρταρα.

Εχουν εξαπατήσει, έχουν παραπλανήσει εργατικές μάζες και έχουν θρονιαστεί στο σβέρκο της εργατικής τάξης.

Λειτουργούν ως ιμάντες εφαρμογής της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Αξιοποιούν τα οφέλη - κομματικά και προσωπικά - από την ανάδειξή τους σε μιαν αριστοκρατία που λειτουργεί ως «Πέμπτη Φάλαγγα» στα πλευρά του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Χαρτογιακάδες της εξουσίας, με ειδική αποστολή να υπονομεύουν από τα μέσα κάθε φωνή και διάθεση αντίστασης.

Εχουν υπογράψει, έχουν συμφωνήσει, έχουν υπηρετήσει την πολιτική των 77 λεπτών του ευρώ «αύξηση» στο μεροκάματο, την πολιτική των 87 λεπτών του ευρώ «αύξηση» στο μεροκάματο, την πολιτική του 1 ευρώ «αύξηση» στο μεροκάματο.

Εχουν πρωτοστατήσει και υπερψηφίσει, εδώ και μια δεκαετία (!), το νόμο για τρεις μέρες δουλειά - τρεις μέρες ανεργία, με μείωση μισθών και κατακρεούργηση δικαιωμάτων.

Εφτασαν στο σημείο να πρωτοστατούν (!) ακόμα και στην απόλυση (!) εργαζομένων, όπως τις χιλιάδες των «stage» και τους συμβασιούχους.

Λειτούργησαν και λειτουργούν ως «δίχτυ ασφαλείας» του γκουβέρνου για την επιβολή των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της «απασχολησιμότητας», της «εκ περιπτροπής εργασίας» και της λεγόμενης «ευελφάλειας».

Συμμετείχαν, στρογγυλοκάθισαν και «νομιμοποίησαν» κάθε μορφή ψευδεπίγραφου «διαλόγου» - απάτη που χρησιμοποιήθηκε σαν λιπαντικό για να περάσουν τα αντιασφαλιστικά δρεπανηφόρα των Σιούφα - Σουφλιά, του Ρέππα, της Πετραλιά και τώρα του Λοβέρδου.

Υποβασταζόμενοι από την κυβερνητική προπαγάνδα και έχοντας στο πλευρό τους τις «πυροβολαρχίες» των ΜΜΕ των νταβατζήδων, κλαψουρίζουν ότι εμποδίζονται να φέρουν σε πέρας το «δημοκρατικό» τους δικαίωμα για το ξεπούλημα των δικαιωμάτων, των κατακτήσεων, των συμφερόντων, των ονείρων, των ελπίδων, του μόχθου, του ιδρώτα της εργατικής τάξης.

Θεωρούμε δημοκρατική μας υποχρέωση να καταδεικνύουμε - μέσα από τις πράξεις τους - τον αξιοθρήνητο και επαίσχυντο ρόλο τους.

Αντιλαμβάνεστε για ποιους μιλάμε...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ