Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10537

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Ολοι σήμερα στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Οι οικοδόμοι, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, απεργούν και δίνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις.

Αθήνα: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Θεσσαλονίκη: Στις 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  15

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ για τη ληστεία σε βάρος του

ΚΚΕ: Και οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ο κ. Αλμούνια και ο κ. Προβόπουλος γνώριζαν το ύψος των ελλειμμάτων, καθώς και ότι τα δημιουργεί η πολιτική τους και η κερδοφορία του κεφαλαίου

Σε διάταξη μάχης απέναντι στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα βρίσκονται τα κυβερνητικά και ευρωενωσιακά επιτελεία, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίζει το χαρτί του ...«δεν γνώριζε» για τα ελλείμματα, προκειμένου να γίνει πιο πειστική στην επιβολή της αντιλαϊκής λαίλαπας για να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και να βγει το κεφάλαιο αλώβητο. Η ΝΔ πιέζει για την προώθηση της νέας αντιλαϊκής επίθεσης αναδεικνύοντας το μονόδρομο των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», ενώ, στο πλαίσιο της ταχτικής του σικέ δικομματικού καυγά, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι ενώ γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας παραπλάνησε τα λαϊκά στρώματα με την παροχολογία. Οπως προεκλογικά, έτσι και τώρα, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ συνεχίζουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό, για να μη μάθει την αλήθεια για τη ληστεία σε βάρος του.


ΣΕΛ.  18   -   19

Eurokinissi

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιβεβαίωση πρόσδεσης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Επιβεβαίωση της πρόσδεσης της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και της εμπλοκής της στις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αποτέλεσε η χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ η χώρα ενσωματώνεται πλήρως στα ιμπεριαλιστικά δόγματα στρατιωτικοποίησης των σύγχρονων κοινωνιών και των διεθνών σχέσεων και της ανοιχτής εμπλοκής των στρατιωτικών δομών στην πολιτική ζωή.


ΣΕΛ.  6  -  7

Να μη χαθεί χρόνος

Η κλιμάκωση της πάλης της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι μονόδρομος, μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, με τη συμφωνία της ΝΔ, στο εισόδημα, στην Ασφάλιση, στην Υγεία, στο δικαίωμα στη δουλειά κλπ. Η προκήρυξη απεργίας από το ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη και το κάλεσμα στα συνδικάτα να αποφασίσουν και να την οργανώσουν είναι προαπαιτούμενο υπεράσπισης και διεύρυνσης των εργασιακών δικαιωμάτων, όταν την ίδια στιγμή οι ξεπουλημένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ πάνε στο «διάλογο» να διαπραγματευτούν με τους δήμιους της ζωής των εργατών. Κάποιοι, όπως ο «αριστερός ΣΥΝ», υποστηρίζουν ότι πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος για να μάθουμε τι σκέφτεται η κυβέρνηση. Που σημαίνει ότι το παζαρεύουν. Αλλά το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του μιλούσε για σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Είπε 500 ευρώ σύνταξη και όλοι στα 65, ανεξάρτητα αν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα πιο πριν, κίνητρα παραμονής στην εργασία, οι γυναίκες στα 65, και δεν αλλάζει τίποτα ο ελιγμός, κάτω και από την κατακραυγή, ότι θα εφαρμοστεί σε ένα χρόνο. Το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις της ΕΕ, των ΕΚΟΦΙΝ και Γιουρογκρούπ. Να μη χαθεί καθόλου χρόνος. Καμιά διαπραγμάτευση τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Αγώνας, εδώ και τώρα, για ικανοποίηση όλων των αναγκών.



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών

ΣΕΛ.  21
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμά τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944

ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ