Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ διεκδικώντας ικανοποίηση των αναγκών τους

Με τη γραμμή πάλης που μπορεί να συμβάλει στην ενότητα της εργατικής τάξης και στην κοινή δράση με τη μικρομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, κόντρα σε κεφάλαιο και κυβέρνηση, βροντοφώναξαν:

  • Δε συμβιβαζόμαστε με την ανεργία και την υποαπασχόληση, με τα stage, τις ελαστικές μορφές εργασίας, απαιτούμε μόνιμη, πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Δε συμβιβαζόμαστε με τους μισθούς και τις συντάξεις της φτώχειας, απαιτούμε κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ και κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.
  • Δε συμβιβαζόμαστε με τη αύξηση των ορίων ηλικίας της συνταξιοδότησης, απαιτούμε σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες, πέντε χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα .
  • Δε συμβιβαζόμαστε με τον αποχαρακτηρισμό των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, απαιτούμε τη διεύρυνσή τους και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων.
  • Δεν αποδεχόμαστε την εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας, απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, καμιά επιβάρυνση για τη φτωχολογιά και τα Ταμεία. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.

ΣΕΛ.  8   -   13

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org