Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το σκονάκι και ο φόβος τους

Το ραβασάκι που πέρασε η κυβέρνηση, μέσω του ίδιου του πρωθυπουργού, στον φιλοκυβερνητικό Τύπο είχε την τιμητική του χτες στις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, με αφορμή την προχτεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στο «διάλογο» της απάτης για το Ασφαλιστικό. Το βράδυ που στη Βουλή συζητούνταν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε απορημένος δήθεν για το γεγονός ότι στις πρώτες μέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το ΚΚΕ έκανε περισσότερες κινητοποιήσεις απ' ό,τι τα πεντέμισι προηγούμενα χρόνια που κυβερνούσε η ΝΔ. Τη σκυτάλη πήρε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε τηλεοπτική του συνέντευξη λίγες μέρες μετά και το κυβερνητικό σκονάκι έγινε σημαία των σχολιογράφων και άλλων - πιστών στα συμφέροντα των καπιταλιστών εκδοτών τους - δημοσιογράφων.

Θα μπορούσε κανείς να ξεμπερδέψει με την άθλια προπαγάνδα που αναπαράγουν οι φυλλάδες των αστών, σημειώνοντας ότι πράγματι στο αρχείο τους δεν υπάρχει καμιά σχεδόν κινητοποίηση του ΠΑΜΕ. Γιατί, απλά, δεν τις κατέγραψαν ποτέ. Οταν το ταξικό κίνημα διοργάνωνε συλλαλητήρια και απεργίες, αποκλεισμούς και καταλήψεις, τοπικές και πανελλαδικές κινητοποιήσεις για κάθε μικρό και μεγάλο θέμα, όταν τα ταξικά συνδικάτα αντιπάλευαν το νόμο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, το νόμο Πετραλιά, τους «κοινωνικούς» διαλόγους στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξιμου, το χτύπημα των συμβάσεων, τις ανατροπές σε Υγεία και Παιδεία, οι αστικές εφημερίδες και τα άλλα Μέσα έκαναν πως δεν έβλεπαν και δεν άκουγαν. Κι αυτό βόλευε εξίσου την τότε κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ακριβώς επειδή οι κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος ξεσκεπάζουν και αντιπαλεύουν την ενιαία στρατηγική τους.

Δυστυχώς γι' αυτούς, ευτυχώς για το λαό και τους εργαζόμενους, το ΚΚΕ δεν καθορίζει τη στρατηγική του ανάλογα με το ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση. Κριτήριο της δράσης του Κόμματος είναι τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα, για την ικανοποίηση των οποίων παλεύει. Η 91χρονη πορεία του είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Το έχει, άλλωστε, ομολογήσει πολλές φορές το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, όταν επί κυβέρνησης ΝΔ διαμαρτυρόταν πως το ΚΚΕ έχει ενιαίο μέτωπο απέναντι και στους δυο. Το επανέλαβε εκατοντάδες φορές τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, κάθε φορά που το ταξικό κίνημα φούντωνε, το ΚΚΕ πρωτοστατούσε και βρίσκονταν και οι δυο τους κολλημένοι στον τοίχο. Αυτό είναι που τους ζορίζει, αυτό είναι που τους ενοχλεί.

Υπάρχει, όμως, και μια ακόμα διάσταση που κάνει την αντιΚΚΕ προπαγάνδα δεύτερη φύση του ΠΑΣΟΚ. Ξέρουν καλά και το έχουν οι ίδιοι ομολογήσει πως η επιτυχία του κυβερνητικού έργου περνάει αναγκαστικά μέσα από την αποδυνάμωση του ΚΚΕ. Γιατί; Επειδή ξέρουν πως ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρό λαϊκό εργατικό κίνημα. Και πως ο λαϊκός κόσμος που βρίσκεται εγκλωβισμένος εκλογικά στο ΠΑΣΟΚ είναι μια μάζα κρίσιμη, που, αν τους γυρίσει πολιτικά και συνδικαλιστικά την πλάτη, θα τους φέρει σε θέση άμυνας. Βλέπουν πως σ' αυτόν τον κόσμο, οι θέσεις του ΚΚΕ κερδίζουν έδαφος, επειδή ακριβώς πατάνε στην εμπειρία που έχει συσσωρεύσει ο λαός τόσα χρόνια. Αυτό είναι που τους τρομάζει. Το μπόλιασμα της στρατηγικής του ΚΚΕ με την πείρα του λαού από τη δικομματική διακυβέρνηση. Γι' αυτό σκυλιάζουν με το ΚΚΕ αυτοί και οι γραφίδες τους.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ