Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απαιτούν τη συνενοχή των εργαζομένων...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Α, ΩΣΤΕ «ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ» είναι το να λέμε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει αντιλαϊκά μέτρα για την Κοινωνική Ασφάλιση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο!

Δηλαδή, τι (άλλο μπορεί να) ετοιμάζει; Τι έχει στα συρτάρια της (και στήνει τους γνωστούς της ...διαλόγους); Μήπως ...αύξηση των συντάξεων; Μήπως μείωση των ορίων ηλικίας; Μήπως αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των Ταμείων;

(Πράγματα, που ρεαλιστικότατα μπορούν και δικαιούνται να απαιτούν οι εργαζόμενοι που τους έχουν καταληστέψει τα Ταμεία για να θησαυρίζουν επί δεκαετίες ολόκληρες οι επιχειρηματίες).

Προφανώς, η κυβέρνηση δε σχεδιάζει τέτοια πράγματα. Αυτά ... απλά τα ανακοινώνουν οι κυβερνήσεις και περιμένουν χειροκρότημα. Δεν αρχίζουν τα περί ... «κοινωνικής συνευθύνης» και «κοινωνικής αλληλεγγύης»...

Δεν αναμασούν τα περί «έντασης της κρίσης» και «αρνητικών δημογραφικών εξελίξεων», όπως κάνει η σημερινή, συνεπικουρούμενη από διάφορους «συμβούλους», εντός και εκτός συνόρων.

Γενικώς, δε χρησιμοποιεί όσο πιο ...μπερδεμένες εκφράσεις μπορεί και όσα κόλπα γνωρίζει για να αποκρύψει την πραγματικότητα και τις προθέσεις της.

Φυσικά, μόνον ως ...πλάκα μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς τη δήλωση του Γ. Πεταλωτή περί του ότι η κυβέρνηση «έχει δεσμευτεί ότι δε θα μεταφέρει τα βάρη του ασφαλιστικού συστήματος στις πλάτες των απλών ασφαλισμένων»...

Μήπως μπορεί να μας πει ποιοι είναι αυτοί οι ...«σύνθετοι ασφαλισμένοι», στους οποίους θα πέσει το βάρος; Γιατί στις πλάτες των αφεντικών και των πολυεθνικών δε θα πέσει. (Αυτό ως γνωστόν ...αποδυναμώνει την ανταγωνιστικότητα).

Ας συνεχίσουν, λοιπόν, να ψάχνουν «ασφαλή» μέρη για να κάνουν τους διαλόγους τους και να ανταλλάξουν τις «προτάσεις» τους. Ο λαός έχει καταλάβει πού πάει το πράγμα και ...ποιοι το πάνε εκεί, ακόμη και με πλάγιους τρόπους.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ