Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προπαγάνδα και επίθεση σε βάρος του κινήματος

Με ιδεολογική τρομοκρατία και απειλές, που αναπαράγονται και εμπλουτίζονται από τα ΜΜΕ της μεγαλοεργοδοσίας, προσπαθεί να αποτρέψει τις αντιδράσεις στην πολιτική της

Εργαζόμενοι διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου το Δεκέμβρη του 2007, ενάντια στο νόμο Πετραλιά που κυοφορούνταν τότε
Εργαζόμενοι διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου το Δεκέμβρη του 2007, ενάντια στο νόμο Πετραλιά που κυοφορούνταν τότε
Την ιδεολογική τρομοκρατία, τη συκοφάντηση και στοχοποίηση του λαϊκού κινήματος και τη μαύρη προπαγάνδα, χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να εξαπατήσει και να υποτάξει τους εργαζομένους στα νέα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα που έρχεται να «νομιμοποιήσει» μέσα από τον στημένο «κοινωνικό διάλογο».

Η κυβέρνηση, βάζοντας στο στόχαστρο το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, επιδόθηκε χτες μέσω στελεχών της σε μια ευθεία επίθεση εναντίον όσων αντιστέκονται και θέτουν εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της. Την ίδια στιγμή που βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν ανοιχτά στα πλαίσια του διαλόγου να τεθεί επί τάπητος η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαιτούσε από τους εργαζομένους να «μην ενοχοποιούν το διάλογο»...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι η «κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο διάλογο» και επιτέθηκε στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ που καλούν τους εργαζόμενους να μη πέσουν στην παγίδα που τους στήνει η κυβέρνηση με τη βοήθεια του συνόλου των αστικών κομμάτων και των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ισχυριζόμενος: «Ο διάλογος είναι στοιχείο της Δημοκρατίας, είναι ένα απαραίτητο στάδιο, έτσι ώστε να υπάρχουν οι υπεύθυνες αποφάσεις της κυβέρνησης».

Πίσω από τους βαρύγδουπους τίτλους, ο Γ. Πεταλωτής έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «στο διάλογο εκφράζονται όλες οι απόψεις και οι προτάσεις. Την τελική απόφαση την παίρνει η υπεύθυνη κυβέρνηση». Τα προαποφασισμένα μέτρα, δηλαδή, της ΕΕ, που ψήφισε και η σημερινή κυβέρνηση, απλώς επικυρώνονται από τους «κοινωνικούς εταίρους» και - όπως έγινε με όλους τους προηγούμενους «διαλόγους» - εφαρμόζονται χτυπώντας εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Εξάλλου, χτες, ο Γ. Πεταλώτης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες αποφάσεις του «Eurogroup» για την Κοινωνική Ασφάλιση, που μεταξύ άλλων προτείνουν αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων, σημείωσε ότι «αν η κυβέρνηση τα υιοθετεί ή όχι, θα φανεί από τις υπεύθυνες αποφάσεις που θα λάβει με τη μορφή νομοθετήματος».

Σχολιάζοντας τη στάση του ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων και του ΚΚΕ απέναντι στο θέμα του «διαλόγου» για το Ασφαλιστικό, υποστήριξε ότι «υπάρχει και η κρίση του ελληνικού λαού, στην οποία είμαστε όλοι υπόλογοι» και πρόσθεσε ότι «το κάθε κόμμα έχει τη δική του τακτική και πολιτική». Πρόσθεσε ακόμα απειλητικά ότι «καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για το τι λέει και τι πράττει. Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου. Οσοι είναι υπέρ της απαγόρευσης του διαλόγου πράττουν και αναλόγως».

O κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε συγχρόνως να εμφανίσει την κυβέρνηση σαν φορέα της «προόδου». Υποστήριξε ότι «είναι αντίθετη στη στασιμότητα και αποφασισμένη να προχωρήσει στο διάλογο» και ισχυρίστηκε: «Ο ελληνικός λαός κρίνει και φαίνεται ποιοι είναι υπέρ της προόδου και ποιοι υπέρ της στασιμότητας».

Η αύξηση των ορίων στο τραπέζι

Την «προοδευτικότητα» της κυβέρνησης είχε αποκαλύψει νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Αλευράς, που ζήτησε να τεθεί στο τραπέζι του «διάλογου» και η αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης. Με συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1», απαντώντας σε ερώτηση αν πρέπει γίνει αντικείμενο συζήτησης στο «διάλογο» η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, σημείωσε ότι «όλα πρέπει να είναι αντικείμενο συζήτησης. Νομίζω ότι πρέπει πλέον να πάψουν να υπάρχουν ταμπού στο δημόσιο διάλογο». Πλήρη στήριξη στον βουλευτή πρόσφερε ο Γ. Πεταλωτής, ο οποίος σημείωσε: «Εμείς ανοίγουμε όλα τα θέματα και τα δημοσιοποιούμε. Τις αποφάσεις τις παίρνει ο αρμόδιος υπουργός».

Μάλιστα, εντελώς προκλητικά, όταν του επισημάνθηκε ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ ισχυριζόταν ότι δε θα θέσει θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, ο Ν. Αλευράς δήλωσε: «Ενδεχομένως μπορεί να υπάρχει και δίκιο στην κριτική αυτή. Αλλά ξέρετε, το να επιμένεις σε ένα λάθος, δεν είναι πάντα σωστό»!

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ «δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα» όταν ζητάει μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των εισφορών των εργαζομένων, αλλά επιχειρώντας να στηρίξει το σαθρό επιχείρημά του, φανέρωσε το πραγματικό ταξικό πρόσωπο της κυβέρνησης και τα συμφέροντα που υπηρετεί, υποστηρίζοντας: «Η Ελλάδα δεν έχει καμία τρομερή καπιταλιστική αστική τάξη, η οποία έχει σωρεύσει τα απίθανα πλούτη, τα οποία θα τα ιδιωτικοποιήσουμε μέσα σε μία νύχτα και θα κάνουμε σοσιαλισμό». Αυτή είναι η αγωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Να μη συνειδητοποιήσει η εργατική τάξη ποιος αρπάζει τον πλούτο που παράγει και ποιος απαιτεί το πετσόκομμα των δικαιωμάτων της, που υλοποιούν οι πολιτικοί της εκπρόσωποι.

Κατασκευασμένα επιχειρήματα

Στην αντιδραστική προπαγάνδα της κυβέρνησης ρίχτηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Εργασίας και επί των ημερών του μέσω των «κοινωνικών διαλόγων» χτυπήθηκαν εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Μιλώντας στο «Κανάλι 1», το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που επί των υπουργικών του ημερών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε τον «κοινωνικό διάλογο», χρησιμοποιώντας την πιο μαύρη προπαγάνδα, ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ «είναι το μοναδικό κομμουνιστικό κόμμα στον κόσμο που είναι εκτός διαλόγου, που θέλουν οι ίδιοι να συντελέσουν στην εξαθλίωση της εργατικής τάξης».

Αυτό που δεν είπε είναι ότι ο ίδιος, σαν υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 1997, αξιοποιώντας τον «κοινωνικό διάλογο», έφτιαξε με την υπογραφή των ξεπουλημένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ το «σύμφωνο εμπιστοσύνης» στο οποίο στηρίχθηκε ο νόμος «2639/98» που νομιμοποίησε την «εκ περιτροπής εργασία», ενίσχυσε τις μορφές μερικής απασχόλησης και θεσμοθέτησε τα ανασφάλιστα «stage».

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι ο «διάλογος» θα γίνει, «θα βρεθούν οι χώροι και θα περιφρουρηθούν οι χώροι και θα γίνει διάλογος».

Την ίδια στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου και η Ιπποκράτους, συνεχίζοντας να λειτουργούν σαν «υποβολέας» των «τηλεπαραθύρων», διένειμαν χτες στους δημοσιογράφους «ενημερωτικό σημείωμα» του ΠΑΣΟΚ στο οποίο αναφέρεται ότι «το ΚΚΕ θέλει να απαγορεύσει το διάλογο», πως ο διάλογος χρειάζεται «για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ώρα του μεγάλου ξεσηκωμού(2010-06-29 00:00:00.0)
Εκβιάζουν το λαό να συνυπογράψει τη σφαγή του(2010-03-16 00:00:00.0)
Στήνουν στο απόσπασμα την Κοινωνική Ασφάλιση(2009-11-26 00:00:00.0)
Στοχοποιεί τους εργαζόμενους, γιατί φοβάται τη δύναμή τους(2009-11-24 00:00:00.0)
«Ζυμώνει» τη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό(2009-11-10 00:00:00.0)
Πάνε στο «διάλογο» - πάμε στο ΠΑΜΕ!(2007-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ