Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνδικαλισμός και ... οικονομικοί σύμβουλοι

Ολα πρέπει να τα περιμένεις από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της υποταγής και της συναίνεσης. Καμία έκπληξη δεν προκαλεί λοιπόν, η συνεργασία του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στον «Σκλαβενίτη», τα στελέχη του οποίου εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια της «Αυτόνομης Παρέμβασης», με εταιρεία οικονομικών συμβούλων για να παρέχουν στους εργαζόμενους πληροφορίες και προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση της διαχείρισης των οικονομικών από υπερβολικούς και ανεξέλεγκτους δανεισμούς!! Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο, έπειτα από προτάσεις που έχουν γίνει σε εργαζόμενους έχουν πετύχει: «σημαντική μείωση των μηνιαίων εξόδων - υποχρεώσεων (από 10% έως και 25%). Πρόωρη αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων από 3 έως 10 χρόνια. Αποπληρωμή των δανείων 10% έως 25% φθηνότερα».

Οχι, οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές δεν είναι κατά του δανεισμού - κατά δηλαδή της «θηλιάς» στο λαιμό των εργατικών οικογενειών από τις τράπεζες - αλλά κατά του «ανεξέλεγκτου» δανεισμού στον οποίο έχουν καταδικάσει χιλιάδες εργατικές οικογένειες οι μισθοί πείνας που από κοινού συμφωνούν εργοδότες και υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Πρόκειται για ακόμα ένα απτό δείγμα της πίστης και της υποταγής του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην καπιταλιστική ανάπτυξη.

Αλλωστε το πόσο καλά τα βρίσκουν οι συγκεκριμένες ηγεσίες με την εργοδοσία, το επιβεβαιώνουν και καταγγελίες εργαζομένων από καταστήματα της συγκεκριμένης επιχείρησης, ότι προϊστάμενοι απαιτούν τις ταυτότητες των εργαζομένων και την υπογραφή τους σε αιτήσεις εγγραφής στο σωματείο!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ