Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλήρης απεμπλοκή και αποχώρηση από το ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σχετικά με την επίσκεψη του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, και τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: «Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που επιθυμούν τη συμμετοχή της χώρας στην ιμπεριαλιστική συμμαχία των πολέμων και των επεμβάσεων, ο ελληνικός λαός πρέπει να θεωρήσει ανεπιθύμητη την επίσκεψη του ΓΓ του ΝΑΤΟ και να απορρίψει ως επικίνδυνες τόσο τις θέσεις και τις προτάσεις που αυτός κομίζει όσο και την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Ο λαός δεν πρέπει να υποτιμήσει τους κινδύνους που απορρέουν από τη θέση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός ότι "αποτελεί πρόκληση για όλους" ο πόλεμος στο Αφγανιστάν "και πρέπει να στεφθεί με επιτυχία". Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό, αναπτύσσοντας την αντιιμπεριαλιστική του δράση, να δώσει τη δική του απάντηση στους επιθετικούς σχεδιασμούς και στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ. Να αντιπαλέψει πιο αποφασιστικά την εμπλοκή - ενεργητική συμμετοχή της χώρας που από κοινού προωθούν η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Οχι μόνο δεν πρέπει να ενισχυθούν οι στρατιωτικές αποστολές στους ΝΑΤΟικούς στρατούς, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να αποχωρήσουν τώρα οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, από το Κόσσοβο, τη Σομαλία και αλλού. Καμιά ΝΑΤΟική διαμεσολάβηση για το Αιγαίο. Οχι στα ΝΑΤΟικά στρατηγεία. Η ΝΑΤΟική συμμαχία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο και στην ενθάρρυνση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας.

Καμιά ανάμειξη του ΝΑΤΟ στο ζήτημα της Κύπρου. Είναι υποκρισία οι δηλώσεις ενδιαφέροντος για δίκαιη λύση του Κυπριακού. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεχνάει ότι το ΝΑΤΟ στήριξε την εισβολή και κατοχή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο καθώς και τα σχέδια διχοτόμησης, όπως το "σχέδιο Ανάν". Η απεμπλοκή από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και η πλήρης αποχώρηση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι στόχος που μπορεί και πρέπει να επιβάλει ο λαός για να κατακτήσει τα δικαιώματά του, για να υπερασπίσει την ειρήνη και την εθνική κυριαρχία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ