Σάββατο 8 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόκληση για τον ελληνικό λαό τα εύσημα που απένειμε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Γιαπ Σέφερ

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στην επίσκεψη του ΓΓ του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και στα όσα διαμείφθηκαν στις συναντήσεις του με τους Ελληνες κυβερνητικούς, τονίζει τα παρακάτω:

«Τα εύσημα που απένειμε ο ΓΓ του NATO Γιαπ Σέφερ για τη μεγάλη και σημαντική συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις του NATO, είναι εύσημα που δικαίως απονέμει στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για τον ελληνικό λαό όμως, αυτό αποτελεί πρόκληση, καθώς δεν ξεχνά τη σημαντική και καθοριστική συμμετοχή του NATO σε τόσους και τόσους πολέμους και εγκλήματα κατά των λαών της Κύπρου, της Παλαιστίνης, της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και τόσων άλλων, ούτε τη συμβολή του στην υποστήριξη των προκλητικών αξιώσεων της Τουρκίας σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, καθώς και στην ύπαρξη των υπέρογκων εξοπλισμών.

Η συμμετοχή και η εμπλοκή της χώρας μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς της αμερικανοευρωπαϊκής στρατιωτικής συμμαχίας είναι ήδη πολύ μεγάλη. Συμμετείχε στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ. Εχει στρατιωτικές αποστολές σε ΝΑΤΟικά στρατεύματα κατοχής στο Κόσσοβο, στην ΠΓΔΜ, στο Αφγανιστάν. Συμμετέχει σε δυνάμεις ταχείας επέμβασης, σε αποστολές στην Αφρική. Κατά συνέπεια δεν έχει κανένα λόγο να κομπάζει η κυβέρνηση πως δεν αυξάνει τη συμμετοχή της Ελλάδας. Αλλωστε το άμεσο αίτημα για μεγαλύτερη συμμετοχή στις αερομεταφορές έχει ήδη υλοποιηθεί. Η ελληνική κυβέρνηση ενεργά συμμετέχει και στηρίζει τη διεύρυνση του NATO και του επιθετικού του χαρακτήρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ας πάψει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και ας πάρει πρωτοβουλίες κατά της σφαγής του παλαιστινιακού λαού από τους Ισραηλινούς επιδρομείς.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να δυναμώσει αποφασιστικά την πάλη για να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα, για να απεγκλωβιστεί η Ελλάδα από τους επιθετικούς σχεδιασμούς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ