Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι «αδιάφθοροι» και «εντιμότατοι» αντικομμουνιστές στην «Ε»

«

Eίχε προηγηθεί η καταγγελία του Γ. Bότση, στην ίδια τούτη στήλη, ότι το 1989, επί οικουμενικής κυβέρνησης Zολώτα, το υπουργικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να κηρύξει άγονο έναν εκκρεμή δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για προμήθεια τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων, όμως αυτήν την κυβερνητική απόφαση, από κοινού, είχαν ανατρέψει από το παρασκήνιο οι κατονομαζόμενοι αρχηγοί των τριών τότε συνεργαζόμενων κομμάτων, αφού στο μεταξύ είχαν εισπράξει πέντε δισεκατομμύρια δραχμές από την προμηθεύτρια εταιρεία για ...τις ανάγκες των κομμάτων τους. Mου έκανε κατάπληξη το γεγονός ότι αρχικώς κανένας δεν ένιωσε την ανάγκη να διαψεύσει την καταγγελία. Kάτι που με παρακίνησε να το τονίσω στις δύο αμέσως προηγούμενες συνεργασίες μου εδώ. Tελικώς, όμως, την τιμή της Aριστεράς διαφύλαξε ο Π. Kοροβέσης, καταγγέλλοντας αυτήν τη συναινετική υπερκομματική τακτοποίηση ως "ένα δομικό σκάνδαλο του μαφιόζικου καπιταλισμού", ένα σκάνδαλο, όπου "πρόκειται για μια διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος, και δυστυχώς είναι μέσα και η Αριστερά". Στη σχετική ειδησεογραφία της «E» εκείνης της ημέρας σημειώθηκε ότι, "όταν έγινε γνωστή η συνέντευξη του Περικλή Kοροβέση, προκλήθηκε αμηχανία και εκνευρισμός... Προς επιβεβαίωση του ότι σ' όλους τους πολιτικούς χώρους το κομματικό συμφέρον προηγείται από κάθε άλλη ηθική αξία. Mε πρώτιστο χρέος, τη σιωπή των αμνών"».

Αυτά έγραψε προχτές στην «Ελευθεροτυπία» ο Κ. Μπέης. Δε θα σταθούμε μόνο στο ότι ο Γ. Βότσης στις 13 Ιούλη του 2009 έγραψε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ότι «ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη "μίζα" σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε "Συνασπισμό"». Ούτε στο ότι για να γίνει πειστικός στην κατασκευή γεγονότος και είδησης, επανήλθε ο ίδιος, εμφανίζοντας προσωπική του συζήτηση με τον Χ. Φλώράκη, χρησιμοποιώντας το κύρος του για να κάνει τις φήμες που διαδίδει δημοσιογραφική είδηση. Μανούλα στα «κόλπα». Αλλά και φαιδρός ως δημοσιολόγος. Ούτε στο γεγονός ότι τα ίδια αναπαρήγαγε (τις φήμες), όπως είπε, ο Π. Κοροβέσης. Μόνο που η υπόθεση παραβρώμισε. Από τη βρωμιά όλων αυτών των καθωσπρέπει «ηθικά πλασμένων», που, ξεπερνώντας ακόμη και το όριο του πάτου της υποκρισίας, γίνονται εργαλείο σπίλωσης του ΚΚΕ.

Αλλωστε, στην «αντιεξουσιαστική» του συστήματος δημοσιολογούν, τη διδάσκουσα τις προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ, αφού είναι η καλύτερη προαγωγός τους. Αλλά ο Κ. Μπέης με τη «σιωπή των αμνών» στη «διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος, που δυστυχώς είναι μέσα και η Αριστερά», δηλαδή και το ΚΚΕ, μέσα από την αναπαραγωγή «ανεπιβεβαίωτων φημών», τσουβαλιάζοντας και το ΚΚΕ, δείχνει τη δική του ηθική και τις αξίες του. Τη σκόπιμη με κατασκευασμένες ειδήσεις αναπαραγωγή αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, χτυπώντας τις ηθικές αξίες των κομμουνιστών. Ηθική και αξία του είναι το ψέμα, προκειμένου να υπηρετήσει το σκοπό του. Και αντικειμενικά, συνειδητά, το σύστημα. Γιατί ξέρει πως η σχέση του ΚΚΕ με τις μίζες είναι σχέση «φωτιάς - νερού». Αν δεν είχε τέτοια ηθική, θα έγραφε τουλάχιστον για τις καταγγελίες του ΚΚΕ, όπως και τις καταγγελίες του «Ριζοσπάστη» σ' αυτήν τη συγκεκριμένη υπόθεση και στα γραφτά των ομοίων και φίλων του και ας μην τα υιοθετούσε. Εκτός και αν δε διαβάζει ο δημοσιολόγος. Τέτοιος «αδιάφθορος» αυτός και η εφημερίδα που δημοσιολογεί, αλλά και οι «εντιμότατοι» φίλοι του Βότσης και Κοροβέσης.


Ι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ