Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ακριβότερη απ' τα κέρδη τους η ζωή σου

Ο ένας διαδίδει ότι θα δώσει αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ και στο ΕΚΑΣ, ο άλλος διαδίδει επίσης ότι θα δώσει αυξήσεις στις συντάξεις των αγροτών και στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΙΚΑ.

Και οι δυο, δηλαδή, πατάνε πάνω στην εξαθλίωση μιας ζωής που πρέπει να τα φέρει βόλτα με 300 ευρώ, για να παραστήσουν τον ελεήμονα. Και, μάλιστα, αυτόν που αφήνει πεινασμένα τα άλλα παιδιά του, για να βοηθήσει τα αδύνατα μέλη της οικογένειας.

Οταν το ένα μετά το άλλο τα έντυπα της αστικής τάξης μιλάνε για την ανάγκη συναίνεσης, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση αναφέρονται σ' αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα. Να παριστάνουν ο ένας την αντιπολίτευση του άλλου και στην πράξη όχι μόνο να προωθούν την ίδια πολιτική, αλλά και τόσο απόλυτα ταυτισμένη στα επιμέρους, ώστε να μην αφήνονται παράθυρα παρερμηνείας.

Και οι δύο, δε λένε κουβέντα για τα μεροκάματα εκατομμυρίων εργαζομένων. Και οι δύο συμμερίζονται την αξίωση του ΣΕΒ για ισχυρή κυβέρνηση που με τόλμη θα προωθήσει παραπέρα τις αναδιαρθρώσεις, δηλαδή ακόμα πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ακόμα πιο χτυπημένο ασφαλιστικό σύστημα.

Την ώρα που εσύ περιμένεις να βγούνε στο μπαλκόνι να σου τάξουν πάλι, πρέπει να ξέρεις πως ο μόνος που θα κάνει ταμείο στο τέλος είναι αυτός που κερδίζει με όποιον κι αν είναι στην κυβέρνηση. Και για να μην έχεις περιθώριο διαφυγής σού κάνουν καθαρό από τώρα πως και οι «μικροί», τα συμπληρώματα, δηλαδή, των δύο κομμάτων της αστικής τάξης, στο ίδιο παιχνίδι παίζουν. Εκτός κι αν πιστεύεις - μετά και τις χτεσινές κωλωτούμπες της ηγεσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - πως τον έπιασε ξάφνου ο πόνος τον Κοροβέση για τη διαφθορά, την ώρα ακριβώς που ο Παπανδρέου διαβεβαιώνει πως θέλει να κυβερνήσει για να χτυπήσει τη διαφθορά.

Αν, πάλι, έχεις πάψει να τρέφεις αυταπάτες, κράτα ζωντανό στη μνήμη σου το παιδί των 21 χρόνων που τσακίστηκε χτες σε μια οικοδομή, κράτα ζωντανό στη μνήμη σου τον 26χρονο που κάηκε προχτές στη ΛΑΡΚΟ, κάνε, δηλαδή, οδηγό σου την οργή, οργάνωσέ την και βρες τη θέση που σου ανήκει στη στρατιά των μαχητών που παλεύουν για τον μόνο δυνατό άλλο κόσμο, τον σοσιαλιστικό. Κάνε πέρα, τους παράξενους του κάθε Καρτερού της «Αυγής», που παριστάνουν το κίνημα ως ΜΚΟ με κρατική επιχορήγηση και μη σταματήσεις να παλεύεις με λύσσα για κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής, για σχεδιασμένη οικονομία με τους εργάτες να κάνουν κουμάντο. Μη μασάς κάθε που θα απορεί ο κάθε Βίδος στο ΒΗΜΑ για το πού ζεις όταν προτείνεις η γη να είναι δημόσια και οι άνθρωποι να έχουν δικαίωμα και στο σπίτι και στην αναψυχή.

Γιατί εσύ ξέρεις: Πάντα χρυσωρυχείο ήτανε η ΛΑΡΚΟ για τα αφεντικά της. Γι' αυτό και πάντα ήτανε βαριά εκεί η καταστολή κι ακόμα πιο χυδαίος ο εργατοπατερισμός. Εσύ ξέρεις: Οι εργάτες εκεί δεν καίγονται από ατυχήματα, αλλά γιατί το Νικέλιο είναι ακριβό μέταλλο, ανήκει στα σπάνια και μαζί με το χρώμιο παράγουν ανοξείδωτο χάλυβα, ό,τι δηλαδή υπάρχει γύρω σου μεταλλικό σε καθημερινή χρήση.

Ασχετο: Για έναν παράξενο λόγο οι εργατοπατέρες στη ΛΑΡΚΟ που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να αναγνωρίσουν ευθύνη στον εργάτη που κάηκε, λένε το ίδιο με κάτι οικολόγους που σαν έτοιμοι από καιρό αναγνωρίζουν σαν υπεύθυνους για τη φωτιά στο δάσος αυτούς που δεν καθαρίζουν την αυλή τους. Και οι μεν και οι δε δεν έχουν ακούσει τίποτα για το εμπόριο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ