Παρασκευή 23 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Αλληλεγγύη στο λαό της Κύπρου

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση χτες, με αφορμή τη συμπλήρωση 36 χρόνων από τον «Αττίλα»

Η πορεία έξω από το αμερικάνικο προξενείο

Motion Team

Η πορεία έξω από το αμερικάνικο προξενείο
Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό πραγματοποίησε χτες βράδυ η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) με αφορμή τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου μίλησε ο Γραμματέας της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας. Σημείωσε ότι σήμερα, που αυξάνει η αδιαλλαξία του καθεστώτος στα κατεχόμενα, με την απόλυτη στήριξη και της τουρκικής κυβέρνησης, που τα σύννεφα πάνω από την πατρίδα μας πυκνώνουν και το Αιγαίο μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε ΝΑΤΟική λίμνη, χρειάζεται ένταση του αγώνα και της αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, διζωνική, δικοινοτική και ομόσπονδη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, κοινή πατρίδα Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, χωρίς «εγγυητές» και «προστάτες».

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στο Αιγαίο με την ευθύνη και των ελληνικών κυβερνήσεων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Οι εξελίξεις αυτές μας κάνουν ακόμη πιο ανήσυχους και μαζί πιο αποφασισμένους να αγωνιστούμε αταλάντευτα για την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας και μαζί για την ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία των λαών και των χωρών της περιοχής», σημείωσε.

Τέλος, κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης διαθέτει αμύθητα ποσά για την αγορά όπλων και οπλικών συστημάτων, για την ενίσχυση της στρατιωτικής ικανότητας του ΝΑΤΟ και κόβει κονδύλια από την Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλιση των εργαζομένων και των παιδιών μας.

Ακολούθησε μαχητική διαδήλωση μέχρι το αμερικάνικο προξενείο, όπου θυροκολλήθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Εκεί, ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Μιχάλης Σπυριδάκης κάλεσε το λαό της Θεσσαλονίκης να κλιμακώσει την πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, να αφεθούν οι λαοί μόνοι τους να ορίζουν τις τύχες τους, να δοθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της μαρτυρικής Κύπρου, να βρει δικαίωση ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης, να σταματήσουν οι δολοφονικοί πόλεμοι ενάντια στους λαούς του Ιράκ και του Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ