Παρασκευή 23 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΕΡΓΑΤΕΣ: «Τη διεύρυνση των προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας που υλοποιούνται μέσω του ΟΑΕΔ για τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά γραφεία ζητεί ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων. Ανάλογη μεταχείριση σημειώνει ο σύνδεσμος θα πρέπει να έχουν και τα τουριστικά γραφεία επισημαίνοντας ότι "βρίσκονται σε δεινή θέση και η ελληνική πολιτεία δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την υποστήριξή τους"» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΣΑΚΙΣΜΑ: «Συνυφασμένη με την κακή υγεία, η φτώχεια δημιουργεί έναν αυτοτροφοδοτούμενο φαύλο κύκλο (...) περιορισμένη είναι και η πρόσβαση των ατόμων χαμηλού εισοδήματος στη χρήση υπηρεσιών υγείας, κυρίως όταν η δαπάνη βαραίνει τα ίδια - όπως, για παράδειγμα, στην οδοντιατρική περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες που δεν καλύπτουν οι ασφαλιστικοί φορείς: Ετσι οι φτωχοί σε υπερδιπλάσια ποσοστά δεν καταφέρνουν να επισκεφτούν τον ειδικό γιατρό για την αντιμετώπιση προβλημάτων τους (...) με αυτά τα εμπόδια στην πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας δεν είναι τυχαίο που για αρκετά φτωχά νοικοκυριά η αντιμετώπιση κάποιου αιφνίδιου ή σοβαρού προβλήματος υγείας οδηγεί σε χρεοκοπία, καθώς μπορεί οι ιδιωτικές δαπάνες, με εξαίρεση αυτές για φάρμακα, να είναι μικρότερες για τους φτωχούς, δεν παύουν όμως να είναι δυσανάλογα βαρύτερες» (από συμπεράσματα σχετικών ερευνών για την Υγεία / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ: «Αμα τη επιστροφή τους τον Σεπτέμβρη οι αδειούχοι θα μετρούν απώλειες: εισοδήματος, δημόσιας περιουσίας, δικαιωμάτων, δυνατοτήτων αξιοπρεπούς διαβίωσης και ελπίδας» (από σημείωμα στο ΠΟΝΤΙΚΙ).

ΣΙΓΑ ΤΟ ΜΑΓΟ: «Ποιο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προβλέπει ότι το φθινόπωρο οι υπουργοί δεν θα μπορούν να φτάσουν στα γραφεία τους από τις κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις;» (το κουίζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΑΓΩΝΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ: «Το δυσκολότερο πράγμα που έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν είναι η ανακάλυψη και προσαγωγή στη Δικαιοσύνη των φονιάδων. Είναι ο εκσυγχρονισμός στον τομέα του. Δηλαδή η αποκατάσταση του κράτους ως του μόνου νόμιμου φορέα άσκησης βίας, ο τερματισμός της κατάχρησης της νόμιμης βίας και η συμφιλίωση των σωμάτων ασφαλείας με την κοινωνία» (ο Δ. Γουσέτης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ: «Ο καταιγισμός αιτήσεων απο εκδότες, δημοσιογράφους, πολιτικούς και επιχειρηματίες που ζητάνε ενίσχυση των μέτρων φύλαξής τους συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τουριστική ανάπτυξη για τους μεγαλοξενοδόχους ή για το λαό;(2014-07-05 00:00:00.0)
Ανθεκτικότητα στην κερδοφορία(2012-08-10 00:00:00.0)
Απαιτούν βίαιο σάρωμα των εργασιακών σχέσεων(2012-01-10 00:00:00.0)
ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ και πρόσβαση όλων σε πρόληψη και θεραπεία(2009-07-24 00:00:00.0)
Δύσκολη πρόσβαση για φτωχούς και άγριες πληρωμές(2002-06-30 00:00:00.0)
Δυσοίωνες προβλέψεις για τον τουρισμό το 1996(1996-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ