Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση για την Κύπρο

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην πάλη του κυπριακού λαού, τη Δευτέρα 25 Ιούλη, οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου, και οργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 31 χρόνων από την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο.

Με ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετέχει μαζικά στη συγκέντρωση και να καταδικάσουν το βρώμικο παιχνίδι, που συνεχίζουν να παίζουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις σε βάρος του κυπριακού λαού, διαιωνίζοντας την κατοχή του νησιού και την τραγωδία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

«Τριάντα ένα χρόνια μετά, το "δεν ξεχνώ" δεν έχει μόνο το περιεχόμενο της καταδίκης εκείνης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Αλλά αποκτά και νέο νόημα, απόρριψης των τετελεσμένων του ιμπεριαλισμού, των εκβιαστικών διλημμάτων και των λύσεων με το "πιστόλι στον κρόταφο" που αγνοούν τη θέληση των λαών. Το συντριπτικό ΟΧΙ του κυπριακού λαού στο δημοψήφισμα του 2004, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι οι λαοί δεν αποδέχονται λογικές υποταγής. Παράλληλα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη συνέχεια της πάλης του κυπριακού λαού, καθώς και όλων των λαών της περιοχής και παντού στον κόσμο, ενάντια στην επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων των ιμπεριαλιστών για ένα κόσμο ειρήνης, φιλίας και δικαιοσύνης», σημειώνει η ΕΔΥΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ