Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10726

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δημόσια Κέντρα Πρόληψης συνδεδεμένα με το λαό

Το ζήτημα της πρόληψης της εξάπλωσης των ναρκωτικών είναι ένα ζήτημα που αφορά όλο τον ελληνικό πληθυσμό. Η ανάγκη τα Κέντρα Πρόληψης να συνδεθούν με ολόκληρο το λαό και να έχουν πολύ πλατιά πρωτοβουλία είναι μεγάλη και επομένως πρέπει να είναι απερίσπαστοι οι σταθερά εργαζόμενοι στους χώρους από την αναζήτηση οικονομικών εσόδων, από μετατροπή των Κέντρων Πρόληψης σε μαγαζάκια της Τοπικής Διοίκησης και των επιχειρηματιών.


ΣΕΛ.  7

ΣΤΟ «ΓΥΨΟ» ΜΙΣΘΟΙ - ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ με νόμο στον ιδιωτικό τομέα

ΠΑΜΕ: Ανυπακοή - απειθαρχία σε αυτούς τους νόμους. Οι εργαζόμενοι θα τους δώσουν την πρέπουσα απάντηση, καταργώντας στην πράξη τέτοιες κυβερνητικές αποφάσεις

Με τροπολογία που κατέθεσε, χτες, ορίζει σαν «ταβάνι» στις αυξήσεις του ΟΜΕΔ τα ποσοστά που περιέχονται στη συμφωνία της ντροπής ανάμεσα στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και τον ΣΕΒ, απαγορεύοντας στον ΟΜΕΔ να πάρει απόφαση για «αύξηση» πάνω απ' αυτήν, δηλαδή τη μείωση μισθών - μεροκάματων. Ετσι δίνει στους εργοδότες τη δυνατότητα να υπογράφουν κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις στο ύψος της κατάπτυστης ΕΓΣΣΕ, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους ότι ακόμα και να προσφύγουν στον ΟΜΕΔ δε θα πάρουν τίποτα παραπάνω.


ΣΕΛ.  3

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Χιλιάδες επιβάτες συνδέθηκαν με το αγωνιστικό κάλεσμα του ΚΚΕ

Από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα οι δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά ενημέρωναν το λαό για το δικαίωμα στην ανάπαυση, στις διακοπές και την ανάγκη να ταξιδεύουν με σύγχρονα και ασφαλή πλοία με φτηνά εισιτήρια.


ΣΕΛ.  11

Σε βάρος του λαού

Η θετική αξιολόγηση του ντόπιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, από τα λεγόμενα τεστ κόπωσης που διενεργήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημαίνει ότι: Η γιγάντωση, τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητά τους θα ενισχυθούν, παρά την καπιταλιστική κρίση, που θα αφήσει ακόμη περισσότερα συντρίμμια για το λαό εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν. Αλλωστε, η γενναία διπλή χρηματοδότησή τους, 28 δισ. ευρώ αρχικά, 10 δισ. ευρώ στη συνέχεια, δίνει τη δυνατότητα για συγχωνεύσεις - εξαγορές κρατικών μεριδίων σε τράπεζες, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, «τζάμπα», για να ενισχύεται η καπιταλιστική αγορά. Επιβεβαιώνεται ότι όσο πιο μεγάλες είναι οι θυσίες των εργαζομένων, τόσο περισσότερο προκόβει η πλουτοκρατία. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να ωφεληθούν από αυτήν την εξέλιξη. Η ισχυροποίηση των τραπεζικών ομίλων είναι σε βάρος ολόκληρου του λαού.



ΙΚΑΡΙΑ
Δράση ενάντια στο φοροκυνηγητό του λαού

ΣΕΛ.  8
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Οι επιχειρήσεις θα καθορίζουν την Ερευνα

ΣΕΛ.  13
ΜΕΝΙΔΙ - ΠΑΜΕ
Η παρέμβαση για τη συμβασιούχο έφερε αποτέλεσμα

ΣΕΛ.  9
ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Αγριο χαράτσι σε χιλιάδες συνταξιούχους

ΣΕΛ.  9
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ
Μονόδρομος η πάλη για τη λαϊκή εξουσία

Εχει επιβεβαιωθεί όλα αυτά τα χρόνια ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν γιατρεύεται. Η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας είναι ταξική και υποκριτική. Τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα υπάρχουν μόνο σε χαρτιά. Στην πράξη οι εργαζόμενοι ζουν στο καθεστώς της εργοδοτικής τρομοκρατίας, των διώξεων για συνδικαλιστική δράση, του αντικομμουνισμού, της πιο ανελέητης εκμετάλλευσης. Μοναδική διέξοδος για το λαό είναι η συσπείρωση και η συμμαχία του, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δική του εξουσία.


ΣΕΛ.  6
ΚΚΕ
Να ακυρωθεί κάθε στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ

ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ