Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Με ένταξη νέων μελών υποδέχεται το 16ο Συνέδριο

Δίμηνη πολιτική εξόρμηση ένταξης νέων μελών προκήρυξε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, ώστε να υποδεχτεί η Οργάνωση το 16ο Συνέδριο του Κόμματός ακόμα πιο δυνατή, με χιλιάδες νέους συντρόφους στις γραμμές της. Το Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ συζήτησε τους στόχους και τα βήματα της πολιτικής εξόρμησης στην πορεία προς το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ σημειώνεται: «Η Οργάνωσή μας εδραιώνεται στη συνείδηση πλατύτερων τμημάτων της νεολαίας σαν η δύναμη που με συνέπεια και μαχητικότητα στέκεται στην πρώτη γραμμή των νεανικών αγώνων και αντιστάσεων. Που οργανώνει την πάλη και τις διεκδικήσεις ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης και της ολιγαρχίας. Που εκφράζει ένα ανώτερο σύστημα αξιών, την αγωνιστική ανυπότακτη στάση ζωής σε αντίθεση με την απάθεια και την υποταγή.

Η ΚΝΕ, συνεχίζοντας τη σταθερά ανοδική της πορεία, αύξησε τις δυνάμεις της κατά 15% μέσα στο πρώτο 9μηνο του 2000. Η σταθερή και συνεχής αύξηση των οργανωμένων δυνάμεων της ΚΝΕ, η πλατιά πολιτική επικοινωνία με τις μάζες της νεολαίας, η πρωτοπόρα συμβολή στις αυξημένες αγωνιστικές διεργασίες στο νεολαιίστικο κίνημα είναι ο ασφαλέστερος δείκτης της ελκτικής δυναμικής που έχει το ΚΚΕ στη νέα γενιά, της απήχησης της πρότασης συγκρότησης του λαϊκού μετώπου πάλης».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην αντιλαϊκή της επίθεση, που κατρακυλά ολοένα και πιο πολύ στον αυταρχισμό, σε μια περίοδο που η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα εντείνεται επικίνδυνα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα και σημασία η αγωνιστική αντεπίθεση του νεολαιίστικου κινήματος στο πλευρό του λαού, η πολιτική ιδεολογική αντεπίθεση της ΚΝΕ πλατιά μέσα στη νεολαία, αναδείχνοντας τη ρεαλιστικότητα και αναγκαιότητα της σύγκρουσης και ρήξης με τον ιμπεριαλισμό και την εξουσία των μονοπωλίων, της προοπτικής του Σοσιαλισμού».

Το άνοιγμα της Εξόρμησης βρίσκει την ΚΝΕ να έχει καλύψει ήδη το 19,8% του πλάνου της, ενώ οι πρώτες οργανώσεις περιοχής στην άμιλλα είναι η Σπουδάζουσα Θεσσαλονίκης με 35,8%, η Σπουδάζουσα Αθήνας με 32,6%, η οργάνωση Θεσσαλονίκης με 25%, η Οργάνωση Αθήνας με 23,5% και η Δυτική Πελοπόννησος με 21,6%


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ