Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ»
Η κυβέρνηση ΘΕΛΕΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ του εγκλήματος Ι

Αρνείται η κυβέρνηση να διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες του πρόσφατου πολύνεκρου ναυτικού εγκλήματος που έσυρε στο θάνατο 80 συνανθρώπους μας. Χτες στη Βουλή απέρριψε την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής .

Οι βουλευτές του ΚΚΕ πρότειναν να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, η οποία όμως να ασχοληθεί επί της ουσίας και σε βάθος με όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το χώρο της ναυτιλίας. Η ΝΔ, που είχε καταθέσει την πρόταση για Εξεταστική, περιόριζε το όλο θέμα, αφού επί της ουσίας συμφωνεί με την κυβέρνηση στη ναυτιλιακή πολιτική. Κατά της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής τάχθηκαν ο ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση απορρίφθηκε με 146 «όχι», 121 «ναι» και ένα «παρών» (Κεδίκογλου).

Το ναυτικό έγκλημα του σαπιοκάραβου ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ και ο άδικος χαμός δεκάδων ανθρώπων, όπως και τα άλλα ναυτικά εγκλήματα, αναδεικνύουν την πολιτική και κοινωνική σαπίλα που κυριαρχεί στην ελληνική ναυτιλία, επισήμαναν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Ν. Γκατζής, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να γίνει η Εξεταστική Επιτροπή γιατί δεν πρέπει να κουκουλωθεί τίποτα στο ναυτικό έγκλημα της Πάρου.


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ